Efter Torvalds flopp finns det ändå hopp

Åke kunde trösta sig med att han ändå hade en hygglig dag på jobbet. Finders Keepers och Benny Palema vann båda på övertygande sätt och totalt blev det287.500 kronor in under lördagen i Kalmar.

Lördagseftermiddagens namn var oaktat detta Adielsson. Onceanight vann ”Torvald Palemas lopp”. Jörgen Sjunnesson körde och Hans Adielsson tränar som bekant och Hans har haft en närmast osannolik början på året. Efter lördagens Kalmartävlingar har han en segerprocent på 40 och det har så långt blivit 18 årssegrar. Hans Adielsson tränar även Across the Lines som Erik satt bakom i sista avdelningen.

Utöver att Across the Lines var bra så gjorde Erik också allt rätt. När Paul November parkerat i ledning var det ingen mer än Erik som var spekulant på dödens. När Paul November mitt på upploppet stannade i ett steg så var Across the Lines helt plötsligt ensam på plan. Erik hade dessförinnan segerdefilerat med Julia A.U. och det verkar som Erik nu har lättat på handbromsen.

Vunnit fyra av tio lopp

Men jag återkommer till Hans Adielsson. Karln har vunnit fyra av tio lopp han tävlat i under året. Det är som en annan Hans med adress Malmö skulle uttryckt det ”starka papper alla dagar i veckan”!

Hans hade med sig 335.000 kronor inkört från Kalmar. V75-dubbeln var snygg men det är ändå en annan häst från Adielssons stall som imponerat mest på mig. Nioårige Shiburre vann på Jägersro i tisdags i sin andra start för Hans. I den första vann han också lekande lätt – och som han ser ut. Det lyser välmående och spänst om Shiburre. En mycket intressant fortsättning följer. Jag lyfter symboliskt på den hatt som jag aldrig haft.

Man kan inte skriva tisdag och Jägersro utan att skriva Going Kronos. Lars I Nilssons körde som alla vet i årsdebuten. Bara Lutfi Kolgjini kan spetsa till en anrättning på det sättet. Och nu drömmer jag om Elitloppet. Tänk att få se Going Kronos i Elitloppet!!!

Det är inte så långt dit. Finns det någon som skulle kunna spetsa till det loppet rejält så är det Lutfi Kolgjini och Going Kronos.

Stefan har skaffat sig mandat att använda plånboken

Efter Torvalds flopp finns det ändå hopp

Nämner man Elitloppet så tänker alla på Solvalla i förändring. Det börjar hända saker på Valla nu. När Stefan Lundborg tillträdde som VD hördes inget skitsnack. Redan det ett gott betyg. Nu har det gått ett tag och tongångarna är fortfarande bara positiva.

Det händer dessutom en del saker på Solvalla och mycket mer väntar. Stefan visste att Solvalla hade en välfylld plånbok. Tydligen har han också skaffat sig mandat att använda slantarna och då tror jag det finns gott hopp för Sveriges nationalarena.

Av: Hans Brolin