Acclaim övertygade i första uttagningsloppet

Första uttagningsloppet till Olympiatravets final kördes på Sundbyholm. Acclaim (bilden under) var en värdig vinnare av det första försöket. Efter en mäktig avslutning blev segern säker före Lukas Lupin som även han glatt kunde konstatera att han är klar för finalen som körs på Åby. I nuvarande slag har ”Hockeys” Acclaim en bra chans att avgå med slutsegern. Klockan stannade på 09,5 sista 800 vilket är ett tydligt vårtecken.

Acclaim övertygade i första uttagningsloppet

Håkan Eriksson tog en dubbelseger på hemmaplan efter att han inlett omgången med seger för Zero Sum Game.

Folkkäre ”Faksen” fick slöpligt se sig nedspeedad av Moe Odin kort före mål och den långa segerraden fick ett abrupt slut.

Det blev på ånyo en miljonutdelning. Tosca du Ling stod för den största skrällen i V75-2 efter en snygg styrning av Kajsa Frick. Mutola Bob (V75-4) tog hand om ledningen för Jörgen Westholm och åttaprocentaren höll sedan undan knappt. Jävsöfaks nederlag gjorde sitt till och omgången avslutades med att Grove’s Ben skrällde och utdelningen för sju rätt blev trevliga 1,2 miljoner.

Passas nästa gång

Fortune Access (V75-1) fick lägga en rejäl speed för att skapa en lucka i rygg på ledaren att krypa ner i. Över upploppet bjöds ingen lucka och Fortune Access satt fast med rubbet sparat. Han såg ut att palla distansen för de som tvivlat.

Mary (V75-6) spurtade sylvasst sista halvvarvet och bjöd Super Odds strid över upploppet trots att denne fått bestämma i ledningen. Mary avslutade 08,8 sista 500 och visade att hon är minst lika vass bakifrån.

Anders Nordqvist

Foto: ALN