”Ludde”, stenansikten och flera välförtjänta hyllningar

Landets kelgris Going Kronos åkte på pumpen mot Citation trots en storstilad insats. Going var ute i tredjespår drygt halva loppet, landade på storfina 10,5, men fick ändå aldrig slag på en perfekt framlotsad Citation. Kolgjini slängde ifrån sig pisken i vredesmod efter loppet för att ”det är för jävligt att förlora mot en smygkörd lus”.

Säga vad man vill om ”Ludde” men han lämnar ingen oberörd oavsett var han drar fram. Tänk vad skönt att han finns så att inte alla våra tvåbenta stjärnor är stenansikten som verkar ha ”hämmad” tatuerad i pannan.

Adielsson gör inga fel för dagen

På tal om tvåbenta stjärnor måste Erik Adielsson dras upp. Från att ha varit totalt utdömd efter den misslyckade styrningen bakom Citation i Copenhagen Cup, och en del tveksamma instaser även innan, gör mannen helt plötsligt inte ett fel.

Storloppssegrarna bara rasar in för dagen och även om Stig H är en duktig tränare känns det inte som att Erik har haft bästa hästen i vare sig Sprintermästaren eller Årjängs Stora Pris, men tillsammans med Erik har det varit bästa ekipaget. Om Artistic Ås var bästa hästen i E3-finalen väntar jag lite med att bedöma men ekipaget vann även där och det är ju det som räknas.

Jag kan inte annat än att jubla inombords när störtsköne Peter Ingves får åka till sitt förra hemland och göra rent hus med Camilla Highness. Styrningen i söndags var både fräck och vacker och petningen bakom Fama Currit är förvisso uttjatad men ter sig alltmer oförklarlig.

Blir vi lurade av Adrian Chips fina yttre?

Robert Berghs Adrian Chip genrepade på bästa sätt inför kommande äventyr ”over there”. Spetssegern i söndags var komfortabel men hästen i loppet var ju utan tvekan Keystone Brady! Björn Goop erkände att han var imponerad efteråt och det är bara att hålla med.

Här har Stig H ytterligare en treåring som duger mot de bästa men som är utestängd från de mest klassiska loppen här i Sverige på grund av att han är Amerikafödd. En häst av den här kalibern kommer dock att springa in grova pengar ändå.

Adrain Chip vet jag inte riktigt vad jag ska tro om. Visst är han bra, inte tu tal om annat, men är det verkligen en blivande världsstjärna? Min feeling hittills säger mig att man lurar sig på hästens fantastiska utstrålning och att han kommer att få det jobbigt mot de allra bästa, men visa mig gärna att jag har fel, ”Robban”!

Avslutningsvis en hyllning tilll en jubilar. Jorma Kontio nådde 8.000 segrar med kulltoppen Vala Boko. 8.000 segrar! Det är inget annat än enastående och på söndag fortsätter marschen mot 9.000 när han vinner StoChampionatet med samma häst!

Av: Håkan Danielsson