Olle Goop har så rätt så rätt och då blev Acclaim vinnare

Nu blev det här loppet ändå i högsta grad sevärt. Acclaim vann och Håkan ”Hockey” Eriksson visade att han inte bara håller i tömmarna när han kör lopp. ”Hockey” funderade inte lång stund innan han gav sig fram till dödens med Acclaim. Trots att det är en position som normalt inte passar Acclaim alls.

– Men jag hade inget alternativ. Med Jaded och Colombian Necktie borta, Super Light i dödens och Giant Superman bakom mig såg jag inget annat att göra än att köra fram till dödens. Och det blev ju rätt…

Kuskens betydelse övervärderas ibland. Ibland, eller till och med väldigt ofta, har kuskarnas agerande ändå en direkt avgörande betydelse för loppets utgång.

Åke Svanstedt var väldigt nöjd med Finders Keepers insats som tvåa. Åke var inne på att han hade vunnit loppet om inte Ulf Ohlsson provat rejält för ledningen med Jetstile.

– Uffe borde väl ha lärt sig att jag inte släpper när jag har kört mig till spets…muttrade Åke samtidigt som han nöjt muttrade att Torvald Palema i alla fall är 40 meter bättre än Finders Keepers.

En del journalister anser sig ha så viktiga frågor att ställa till Åke Svanstedt/Glenn H Persson att de inte ringer Åkes betalnummer. En del av dessa journalister tycker dock att det duger gott med att förmedla de intervjusvar som kuskarna ger i diverse vinnarcirklar. Svar på frågor ställda av Per, Loket, Kajsa eller vad nu intervjuarna heter.

Apropå betalnummer så lyckades Lutfi Kolgjini lura i en rutinerad journalistkollega att han tänkte starta betalnummer han också. Härmed meddelas att så inte är fallet. ”Ludde” tänker vänligt men bestämt och på sitt alldeles speciella sätt svara på journalisternas frågor även i fortsättningen. Det samma gäller Stig H. Johansson. Betalnummer är inget för mig har Stig H. frankt deklarerat.

Överallt läser jag att Kari Lähdekorpi snart skall starta betallinje. Varje gång jag pratar med honom försäkrar han att det skall han inte alls. Han skulle vilja men han har inte tid och tålamod att få till en bra telefonservice. Därför blir det inget av med det. Åke får vara ensam om betallinje ett bra tag till.

Kari har uppenbarligen både tid och tålamod att träna häst. Bra på det är han också. 7,9 miljoner in hittills i år betyder att han ligger ungefär en halv miljon före fjolårets notering som

Olle Goop har så rätt så rätt och då blev Acclaim vinnare

blev 31,8 miljoner in. Håller Kari årets tempo med 93.945 kronor per dag inkört hamnar han på 34,3 miljoner innan året är slut.

Kari är dock lite bekymrad. Genom åren har han ständigt kunnat handla tävlingshästar som han utvecklat. Nu finns det inga hästar att köpa hävdar Kari. Har ni en pålle som ni vill bli av med kan ni ju slå en signal till Holm

Av: Hans Brolin