Vi lovar att bli ännu bättre under det år som nu väntar

Vi på Guiden har fokus på V75-spelet. Det är därför vi är extra stolta när vi kan konstatera att vi är bäst i landet på att tippa V75. 142 vinnare fick vi ihop under det gångna året. Vi delade förstaplatsen med Expressen.

Bäst på V75 kan förstås mätas på många sätt men att ha ett hyggligt antal tipsettor är naturligtvis en bra grund att stå på. Sedan gäller det att få ihop systemen också. Där tycker vi inte att vi lyckats fullt ut. Vi lovar dock att bli bättre. Vårt mål under 2010 är att vi skall vara ensamma på tipstoppen och att vi skall pricka in många fler system.

Vi lovar att bli ännu bättre under det år som nu väntar

ATG sponsrar Tidningarnas Tipsliga och där räknas bara tipsettor. Det finns naturligtvis många andra sätt att räkna och mäta om man är bra på att tippa V75. Vi har lite funderingar på sådana mätningar och uppställningar inför det kommande året.

Dels för att sporra oss själv till att bli ännu vassare, dels för att visa att det är som vi tror nämligen att vi är bäst när det gäller att ranka hästarna.

Jag vill samtidigt passa på att tacka för de uppmuntrande ord vi får från våra läsare med jämna mellanrum. Ni som läser V75Guiden har blivit fler under året och det är vi också både glada och tacksamma för.

Och som jag sa vi lovar att bli ännu bättre på att tippa V75 och att ge er kära läsare ännu bättre information när det är dags för ett nytt år.

Jag vill dessutom passa på att be er om åsikter. Är det något ni saknar i tidningen skall ni inte vara rädda för att höra av er. Vi uppskattar åsikter och synpunkter om det vi gör. Så slå en signal, skriv eller maila om det är något du vill att vi skall skriva om eller något du tycker vi skall ändra på.

En epok gick i graven i måndags. Järvsöfaks gjorde sin sista start och han avslutade karriären så som det anstår en kung – han vann. Faksen har varit en följetong på V75. En del spelare älskar Järvsöfaks. Andra hatar honom. Spelare alltså.

Som travintresserad åskådare kan man inte annat än älska denne läckre vinstmaskin. Han har bjudit på massor av sagolika insatser men nu är den epoken alltså slut.

Vi lär dock få se Järvsöfaks och Jan-Olov Persson åtskilliga gånger framöver på banor landet runt. Ledande defileringar, som allmän trivselskapare eller som synnerligen goda representanter för den svenska travsporten.

Inför det kommande året funderar vi naturligtvis på vilka kommande stjärnor som kommer att födas? Fixstjärnor som vi vill se framöver. Finns det någon arvtagare till Järvsöfaks?

Vilka slår igenom med dunder och brak och vilka håller ställningarna av de gamla kända märkena. Hur många storlopp vinner Maharajah under 2010? Fortsätter Viola Silas sitt segerstaplande? Hur har Red Hot Dynamite övervintrat? Vinner Torvald Palema Elitloppet igen? Skall Quarcio du Chene få styr på sina nerver och putsa till både franska och svenska topphästar? Kommer Opal Viking hem och visar var skåpet skall stå eller skall Nisse Enqvist fortsätta tälja guld bland pasta- och grodätare?

Det finns mycket att se fram emot.

Vi på Guiden ber härmed att få önska er alla ett Gott Nytt År!

Av: Hans Brolin