V65-tips Axevalla 30 mars

Spikarna

V65-tips Axevalla 30 mars

Niels Langkjaer (V65-3) avslutade bra på open stretch bakom Baloo B. senast och har varit riktigt bra vid två raka segrar innan. Nu har han visserligen inte startat på en månad men då motståndet känns överkomligt ska den här danske gästen ha toppchans att lägga allt på rygg. Bakspår över kort distans är inte det allra bästa men Niels Langkjaer är rejäl och tål att göra en del.

A Place For Us (V65-4) debuterade för Svanstedt senast och får fullt godkänt för sin insats även om hon inte orkade hela vägen efter att ha tagit över ledningen 1200 meter före mål. Hon hade inte startat på ett halvår och går säkert framåt rejält med loppet. Från innerspår siktar nog Svanstedt på att hålla ledningen och då motståndet inte håller någon högre klass blir A Place For Us svårslagen.

Övriga V65-lopp

V65-1: Cassander Boy ser ut att bli klar favorit och det är inget fel med det då han är härdad i ganska tuffa sällskap. Han radar dock inte upp segrarna och det känns givet att gardera. S.J.’s Otto svarade för en klart bra insats i debuten för Svanstedt och med loppet i kroppen kan han vara segermogen nu.

V65-2: Omgångens svåraste lopp och här ska man inte snåla på strecken. Min första häst i loppet är Vic Starlake som svarade för en bra upphämtning efter galopp senast. Han har visserligen ett tråkigt läge men med bara lite klaff ska han ha vettig chans att runda till seger. Att formkusken Tony Wallin sitter känns inte som någon nackdel.

V65-5: Åke Svanstedt har flera bra chanser under kvällen och med ett lopp i kroppen efter vila kan det vara dags för B.R.Char’s Flicka att ta första seger för Svanstedt. Det är dock ovisst om hon är snabb nog att hålla ledningen från innerspår men utan strul ska hon ha bra chans. Paris Rhode och Sybaris Hanover är de som utmanar i första hand.

V65-6: Ett stayerlopp där Royale gör intressant debut för Åke Svanstedt. Hon har tillhört kulltoppen i Norge men är givetvis lite svårbedömd i sin Sverigedebut. Persos Seaman är V75-härdad och avslutade starkt senast. Han är ett hett segerbud men ytterligare en trio platsar på systemet.

Systemet

V65-1: 1,5,6,10 (3-2)

V65-2: 2,3,5,7,8,9,12 (10-1)

V65-3: 9 Niels Langkjaer (1-8)

V65-4: 1 A Place For Us (2-6)

V65-5: 1,3,5 (7-10)

V65-6: 4,6,8,9,10 (3-1)

420 rader/kronor