V64-tips Åby 7 april


V64-tips Åby 7 april

Chansspiken

6 Val D´amour (V65-1) höll bra som trea i årsdebuten på Färjestad utan att kunna utmana om segern, dock med ett säkert avstånd ner till övriga fältet. Han såg inte ut att ha något extra sparat över mållinjen men med det loppet i kroppen blir han farlig om han får gå på rulle och spara speeden tillslut. I och med att hästarna från framspår, som förvisso i grunden är kapabla, alla gör årsdebut och det dessutom ser ut att kunna bli lite körning om spets mellan de innanför är det upplagt för en smygare för Val D´amour. I ett lopp med få hästar borde Erik Berglöf kunna hitta ner i bra slagläge tidigt.

Han kändes helt okej i debuten med tanke på att han stod på tillägg och inte gått ett enda banjobb så han bör gå framåt efter det. Han går bäst i ryggar och jag hoppas på högt tempo då han är stark och har en bra avslutning. Jag kommer hitta ner i en rygg och sen kommer en spurt på slutet. Vi får se hur långt det räcker i det här jämna fältet. Det blir barfota bak och norskt huvudlag som senast, säger Erik Berglöf.


V64-tips Åby 7 april

Spiken

2 Montgomery Hill (V64-5) är ute över helt rätt distans då han vunnit fem av de fem senaste starterna som han gjort över just stayerdistans och är omgångens bästa spik. Senast på Halmstad var han ute över sprinterdistans och hamnade 5-4-par utvändigt från spår långt ut på vingen. Han avslutade dock bra som trea, 09,5/800. Gången innan dess, också över 1600, satt han utvändigt ledaren från bricka fem och kopplade lätt greppet 200 kvar när han sedan opressad brisade till seger, 09,0/800,08,0/400! Omgångens bästa lopp saknar inte motbud men ingen lär utmana startsnabbe Montgomery Hill om spets och därifrån är chansen stor att han spårar runt om. Dock klarar han att göra lite jobb själv så om han inte skulle komma till ledningen direkt är loppet långt ifrån kört.

Lärlingsloppet

Lärlingsloppet ser inte alltför klurigt ut och tre streck bör man klara sig på. 5 Flirtin Silvio med duktige Oscar Uhrberg bakom tömmarna är bästa hästen från framspår och står klart bäst inne i loppet av samtliga. Men hon gör årsdebut och det är alltid vanskligt. I och med att det inte står några startkanoner innanför är ledningen en bit in i loppet inte omöjligt. Men orkar hon spets och slut i årets första start…? Det är ytterst tveksamt och hon garderas.

11 Certification är en kapabel femåring och ett tidigt motbud. Dessutom med lopp i kroppen. Han vann årets två första starter och senast höll han mycket bra som tvåa utvändigt utan rygg med varvet kvar, på fina 14,5 sista 1000. Anders Zackrisson tycker nog inte alls det är fel med bakspår då han kan ligga och lurköra för att spara speeden och eventuellt försöka överta ledningen en bit in i loppet.

2 Return To Sweden är ett roligt motbud till de två favoriterna om de gör bort sig. Svanstedt-lärlingen Ville Nisonen väntar fortfarande på första segern i år. Return To Sweden har suttit fast med krafter sparade i två raka nu och besitter en del kunnande även om han bara vunnit ett lopp i karriären. Rygg ledaren, lite tempo och fritt över upploppet och det kan rassla till lite i kuponghögen.

Systemet:

V64-1: 6 Val d´Amour (3,1)

V64-2: 5,11,2 (10,8)

V64-3: 2,4,8,12 (5,3)

V64-4: 1,3,4,5,8,10,12 (11,2)

V64-5: 2 Montgomery Hill (3,9)

V64-6: 4,5,6,8,11,13,15 (9,10)

588 rader/kronor