Ola Thimrén

Ola Thimrén

Publicerad

Namn: Ola Thimrén
Född: 1973 i Upplands-Väsby
Familj: Kan man ha det om man trav- och golfgalning? Har dessutom noll fritid och ser i stort sett bara sport på TV. Mamma och en syster .
På Guiden sedan: 99 tror jag, tiden går så jädra fort.
Skicka e-post till Ola

Bild 334681

Bakgrund: Började jobba i en sportaffär efter ”lumpen”. Ledsnade på de trista arbetstiderna och den dåliga lönen som inte räckte till för att ”lira” och blev inte långvarig där. Hamnade sedan på Ericsson där jag jobbade nattskift. Tröttnade på att ständigt vara trött efter ett par år och ville vidare i livet. Sökte, mest på skoj, sommarjobb på Guiden och efter ett par ”tuffa” tester fick jag anställning. Har blivit kvar här sedan dess och på den inte alltför spikraka vägen har jag hamnat här&

Bästa spelminne: Nyårsafton 2006. Satt kvar med fem hästar i sista avdelningen på V65 i Örebro och trodde inte mina ögon nära jätteskrällen (streckad på mindre än en procent) Freja Langkjär spurtade förbi storfavoriten Sean Trot mitt på upploppet. Värdet steg från sjuttonhundra till trehundrafemtio tusen. Det tog ett bra tag innan jag fattade vad som hände. Hur jag firade? Med två stora Whiskey i min ensamhet, var nämligen sjuk. Freja Langkjär hade inte presterat mycket före det loppet och har som bäst varit femma på nio starter efteråt&

Bittraste spelminne: V75 i Umeå 2001. Var så rätt ute men ändå inte. Spikade Etain Royal mot storfavoriten Victory Tilly. Hade med jätteskrällen Lappbarry (streckad på mindre än en procent) på ett fåtal hästar. Men lyckades missa Petter Lundberg och skrällen Emilia New på åtta av tolv hästar. V75 gav 2,2 miljoner och då kändes åtta sexor á 4.500 som en klen tröst. Att sedan någon på redaktionen, kommer inte ihåg vem, i efterhand meddelade:

- Hon var ju draget i loppet!

Gjorde inte direkt saken lättare. Kommer dröja innan jag glömmer den omgången.

Lopp jag minns: När min första delägda häst, Paragon Kachina, vann debuten på Örebro. Från innerspår vände Torbjörn Jansson bort konkurrenterna och sedan var det spets och slut. Den spelsugna ägarkvartetten kunde kvittera ut finfina oddset 2,17 på en tvåårig debutant& Tyvärr så var det nog vi som stod för större delen av omsättningen i det loppet.

Uppväxt i norra förorten, Upplands-Väsby. Sportintresserad sedan barnsben och ägnade större delen av min fritid till att idrotta, ibland kom till och med skolan i andra hand. Spelade i ungdomsallsvenskan i fotboll men slutade när det var dags att ta steget upp på seniornivå. Tyckte att jag var för liten och klen& Innebandy och spel inomhus på vintern lockade mer och det blev några år i elitserien. Senaste säsongen har jag varit tränare för division ett laget GAIK/Väsby och som aktiv gjort ett par matcher i division två.

Blev trav- och spelintresserad i tidiga tonåren. Min pojklagstränare i innebandy tog med mig till Solvalla. Jag vann cirka 200 kr första gången och sedan var det kört... Åka kommunalt från Solvalla till Väsby under vinterhalvåret, dessutom oftast helt black, är inte kul. Fråga mig, jag vet. Nu har jag i alla fall körkort.

Är för tillfället delägare i en travhäst. Blev ”lurad” av kollega Nordqvist att köpa in mig i fuxen Monseiur de Mai. Det har kostat mer än det smakat så här långt& Mitt mål med köpet var att vinna Harper Hanovers 2008. Eftersom ”kraken” är skör och inte startat över ett år börjar tiden bli knappt&

Har vid flertalet tillfällen sagt att ”jag är spelförstörd och stolt över det”. Vissa hoppar fallskärm eller bungyjump för att få en adrenalinkick. Jag spelar, mest på trav men även på mycket annat och skulle tycka att livet vore trist utan den ingrediensen.

Fritid är en bristvara i mitt liv men när jag får tid över försöker jag motionera själv. Löpertränar helst men tillbringar även ett par timmar i gymmet. Har avverkat två Stockholm Maraton, har i alla fall bättre sluttid än Timo Nurmos, och har siktet inställt på att genomföra ett till inom kort. Sommartid spelar jag så mycket golf som jag hinner, givetvis med en hel del betting inblandad. Handicap: pendlar runt 10 och en riktig gubbsving. Lever på närspelet och puttningen. Roligast är att ”daska” Micke Nybrink för han är så dålig förlorare& Tittar helst på sport på TV och sedan sena åttiotalet är Arsenal favoritlaget. Forne målspottaren Ian Wright är idolen och det är hans fel att jag alltid haft nummer 8 på tröjan i alla sporter jag utövat.

Trivs bäst i familjens sommarstuga och på någon landsortsbana, givetvis sommartid.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206