In Sweden we call it "tömning"

Publicerad

Årets största travhelg står för dörren. Givetvis jättekul, men personligen uppskattar jag Halmstads Sprintermästarhelg betydligt mer. Varför? Först och främst trav i komben med sol (i alla fall de senaste åren) och bad. Och sedan så går inte allt i 08-tempo hela tiden.

Tycker synd om de som ska försöka hinna "vara med i svängen" under Elitloppshelgen. Nio lopp, auktion, party, 15 lopp, Elitloppsfesten och avslutningsvis endast 14 lopp på söndagen. Kör man det nämnda racet och fortfarande står upp klockan sju på söndag så har man absolut inte fuskat med försäsongsträningen.

För väldigt många år sedan tillhörde jag den digra skaran som sov utanför Solvalla för att få bra platser på E-läktaren. Efter som jag var elitidrottsman på den tiden, visserligen i en korpsport, så fick jag alltid det ärofyllda uppdraget att vara löpare. Det var ingen långa sträcka, men det var tuffa metrar, och när man skulle ta sig upp för betongtrapporna så... Tror jag vet hur Rapide Lebel kändes sig då han svängde in på Bjerkes upplopp.

Den som lyckas ha koll på och deltar i alla spelformer som erbjuds i helgen är också något utöver det vanliga. ATG sätter oss verkligen på prov. Det är Lunchdubblar, vanligt DD-spel, trio, tvilling, V3-, V4- och V5:or, dubbla V7-or och så ska man givetvis peta in något vinnar- och platslir.

Citerar Trav365:s stora affischnamn Frank Andersson, fast byter ut en könsdel mot ATG:s chef.

"Remy ska ha sitt"

När ska vi hinna äta, gå på muggen och framförallt koppla av och bara njuta?

Har vi tur så slänger de in ett par saxlopp med galopp från Singapore. För hur ska vi annars kunna döda de två timmarna mellan elva och ett på söndag?

Har man konto hos något snattar-bolag kan man ju också sitta på ett par H2H-spel...

På tal om chefen så kan han knappast vara nöjd med att, sajten som utnämndes till bästa inom något (vad och ensam startande?), ATG.se legat nere titt som tätt som sistone. Inte bra för siffrorna. Överbelastning var det senaste budet. Låter lovande inför helgen, då är det ju ingen som vill lira…

Bästa stalltipset, ni som spelar reducerade system via nätet och vill vara med och slåss om jackpotmiljonerna. Lämna in på torsdag kväll. För äger man inte en egen basstation i Solvallatrakten och går in bakvägen (via den gamla classic-sidan) så startar man nog helt utan chans.

I söndags var det "Hellweek" som gällde för Mästarnas mästare. Ungerfär samtidigt började vår dito på redaktionen. Tre V64-lopp, tre V75-lopp och fyra ramlopp har nu bearbetats. Lägg där till timtals av korrekturläsning och fixning. Mycket för min lilla hjärna och när sista sidan lämnades vid onsdag lunch kändes det "pretty f-cking far from ok".

Elitloppet, EN GÅNG OM ÅRET! Räcker bra med det.

Årets långsida är alltså avklarad. Förutom lite vardagstrav från Solvalla igår så har hårdisken fått svalna lite. Av de ovan nämnda gäller det nu att försöka plocka ur russinen i kakan och vad gäller spelet så har jag fastnat för följande:  

Löjtens Q.C.s uppvisning från dödens på en 12-tid näst senast var ruggig. Tar han spets så säger jag som den alltid glada damen som säljer tips utanför restaurangentrén.

"Lycka till idag"

Up Date Hoss avslutning i 10-tempo sista 800 med full fart och spänst i debuten för Stig H Johansson var något extra. Går han bara felfritt så blir glänsputten och lite fege Main Kronos en mumsbit i det andra frukostloppet.

Perfekt, en rak lunchdubbel på söndag, får vi över sex gånger på den komben så kan det bli dyrt för mig…

V75 då, Caballion i Harpers. Han verkar ha haft klippkort på gymmet i vinter, för hur läskig har inte sett i årets tre starter.  Han "gäspade" 12,6/2140 auto senast.

Inhibited ser ut som en blivande stjärna och känns som en bra spik. Jag vet, Freeman T.Porter är ruskigt kapabel men långresa och ett stimmigt Solvalla kan innebära att han är borta när bilen släpper fältet.

Skrällar, har feeling för att Sundsvik Saigon är ordentligt påställd. Hans baksida näst senast var grym och klarar sig bara Daniel Olsson genom första sväng så får det absolut inte strula för Orali.

Varför inte Lotus Elan med tre lopp i kroppen efter vila och ett perfekt smygläge. Ett" grönt krig" inleder och sedan kliver kanske både Jackal Face och Pitch Command in i handling och ser till att det blir fortsatt tryck.  När dessa lekt färdigt kliver Adielsson in med torrt spurtkrut.

Elitloppet, Rapide Lebel kan väl inte lägga om han överlevt Oslo? In Sweden we call it "tömning".

Personligen väljer jag att klämma in runda golf i de tre travdagarna istället för fest och auktion. I det fallet är det inte hårt i mål. Redan på söndagkväll är det tillbaka till verkligheten igen. Framåt småtimmarna kommer de färska listorna till V75 på Mantorp. Då är det inte aktuellt att vara ofräsch, man lär ändå få rycka både "norsken" och tussarna.

Avslutar bloggen med ytterligare två citat. Det första från en ung Guiden- medarbetare som en gång, av Rosa bladet, framställdes som travmedias nya underbarn. På frågan om vad han hade för fritidsintressen.

"Jag gillar bara trav"

Det andra var en slogan för en tipslinje för ett par år sedan.

"Vi gasar när dom andra bromsar"

Båda känns passande den här helgen.

Kör hårt!

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206