Seabiscuit, vad är det för monster?

Publicerad

Solvalla bjöd verkligen upp igår och de sju tusen på plats kan inte vara besvikna, förutom att det kanske tog en mindre evighet för vissa att ta sig därifrån. Muscles Wiking BR imponerade mest på mig och hur ska han kunna förlora det norska Derbyt, speciellt nu när Love Force verkar vara fjärran från formen?

Kul att även Prince Tagg är tillbaka efter en lite strulig sommar. Vilken upploppsduell det blev och absolut en värdig vinnare. Men "Ludde" hade väl aldrig lagt om han lyckats spara Sebastian K.s speed i två hundra meter till (kanske inte gick) och varför valde Örjan Kihlström femte invändigt med Oracle, eller "Orakel" som Bengt Larvik kallar honom, med en miljon i första pris? För med rygg på Sebastian K. under slutvarvet hade Orakel aldrig torskat. Med "Ludde" bakom Oracle och världens bästa "dödenskusk" Örjan bakom Sebastin K. så… Oavsett stort grattis Ralf, man njuter när de mindre tränarna tar en stor del av priskakan.

Fluktade igenom de finska Derbykvalen när jag kom hem strax före midnatt igår. Någon hjärnskada har man allt eller så var det nog så att en liten räddningsplanka på liret fanns där för på "Valla" gick det ju som vanligt allt annat än bra. Timo Nurmos firade stora framgångar och kvalade in tre. Hans Seabiscuit, vad är det för monster? Joggade 12 sista varvet och så obrukad ut på 13,8/2600 (nytt finskt rekord). De andra får nog göra upp om andrapriset i Suomi.

Svenska Derby-kvalen går av stapeln på tisdag och det ska verkligen bli kul att se Tamla Celeber stångas med hingstarna. Jag har svårt att släppa Global Money prestation i ett ramlopp under Oslo GP-dagen och skulle jag tvingas utse min vinnare innan kvalen så får det bli honom.

Tillbringade tre trevliga dagar vid Siljan när V75 avgjordes på Rättvik nyligen. Hade V75:an på Jokerramen men med en A-häst kort blev noll i utdelning. Som om det inte var nog med det så höll jag på att åka på stryk av en full han eftersom han var både och så passar det indalmas för jag enbart spelat V7. Han hade tydligen doktorerat inom travspel och hans teori om att alltid spela i alla potter, även när det i jackpot, var givetvis rätt och jag var bara en dryg Stockholmare (stämmer i och för sig). Det var tur att min kompis med bred marginal kvalar in i 100-klubben och inte har något hår på huvudet. Att han dessutom är Hammarby:are var dubbel fru Fortuna och vi slapp knallskott och travhuliganer där här gången…

V75 drar till Dalarna i helgen igen men den här gången vågar jag inte åka dit. Jackpot är det dessutom igen och givetvis kommer jag att enbart spela V7, teorin om att jag kommer att få rejält betalt den gången jag är rätt på det kvarstår och man får helt enkelt "ta att man torskar" om man har sex rätt och det sniffar på sexsiffrigt.

Erkänner att jag är kär i Caballion (V75-1) och i min lilla värld är han 30-40 meter bättre än de Silver-hästar han nu stöter på och det är bara galopp emot. Spika i första är absolut inget som jag är rädd för. Nu Pagadi (V75-3) ser ut att få mycket gratis men han är ju ett upp och en i minne och kan ju lika gärna vara ofräsch igen. Mellby Sambuca (V75-4) har skyhög kapacitet för klassen men Åke Svanstedt stallform så inte ut att vara på topp i onsdags. En av två med de nämnda kanske är lösningen, eller kanske varför inte försöka fälla båda?

Var ska det hända något då? Johan Untersteiner har ju skrällt i E3 på Romme tidigare så varför inte Prawns i V75-6. Wiss Pen gick ett ruggigt upplopp efter trafikproblem i Rättvik senast och är en kantboll i sista. Nordblomma (V75-5) måste vara Sveriges speedigaste kallblod just nu men hon kan drabbas av trafikproblom. Ölve såg läcker ut senast, han är bättre än någonsin och given på min kupong.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

Racer Bourbon

1 kommentar

Ubbe nilsson: Mycket underskattad avelshingst i Sverige.

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206