Vi tar också lite ledigt…

Guidens medarbetare förtjänar som alla hårt arbetande människor ledighet. Under de kommande helgerna tar vi  därför paus i vårt digitala utbud. Inga tips på vår hemsida alltså och inte heller några nyhetsbrev under helgerna. När vi är tillbaks med full styrka efter nästa år första tävlingsdag, Vermo den 7 janauri,  kör vi som ni är vana vid.

V75Guiden i tidningsformat kommer som vanligt till alla V75-omgångar. Tidningen till Bergsåkers V75-dag fredagen den 23 december producerar vi och trycker på tisdag och den finns och hos prenumeranter i handeln onsdag den 21 december.

Nästa V75-dag är på Solvalla på Annandag Jul den 26 december och den finns ute i butikerna och hos våra prenumeranter torsdag den 22 december.

Till årets sista V75-dag, som körs på Halmstadstravet på Nyårsafton, görs anmälningarna inte förrän på Annandagskvällen och vårt sista nummer för året kommer därmed ut i handeln torsdag den 29 december.

Fick både mail, SMS och samtal efter Vinnarprogramet i lördags. Micke Nybrink ifrågasatte om Global Midnight var frisk. En mer motiverad fråga är väl om Micke Nybrink är frisk. Global Midnight travade 1.12,4 under allt annat än gynnsamma förhållanden. Nybrink framstår alltmer som en man utan någon som helst verklighetsförankring. Det var en del snack om spårhållningen i loppet också. Jag pratade lite med Åke om det här.

– Global Midnight var jättebra. Gissar att hon travat 1,5 sekund snabbare under sommarförhållanden. Och spårhållningen var inget att snack om. Vi fick stryk av en häst som var mycket bra och som fick ett bättre lopp. Jag har inget att klaga över, sa Åke.

Apropå ingenting. Ingenting är inte mycket. Eller? I Solna är i alla fall en stadsdel på väg att ta form som  heter just Ingenting.  Ingenting har fått namnet av torpet med samma namn som enligt uppgift tillhörde Karlbergslott.

Någonting att prata om och skriva om är däremot Lovelock. Han vann på nytt banrekord på Åby i lördags i sin lite underliga stil. Från sidan travar han klockrent men springet och kör med skallen och ser allt annat än fokuserad ut.

– Han är ju ganska orutinerad och han går tungt balanserad. Men en jäkla talang är det och jag tror han blir riktigt bra när alla bitarna ramlat på plats, sa Björn Goop när jag pratade med honom, om  den här supertalangen.

På något sätt blir jag påmind om den tjeckiske långdistanslöparen Emil Zatopek när jag ser Lovelock. Emil var naturligtvis inte samma skönhetsupplevelse som Lovelock men han hade en säregen stil. En stil som bekymrade många andra men inte Emil. Det verkar vara samma sak med Lovelock. ”Ni kan ju försöka springa förbi mig om ni vill”. Typ.

En annan fyrbent kille som man måste beundra är Isak C.D. – eller kanske rättare sagt hans tränare  Patrik O Sundberg. Isak har tjänat 872.000 kronor i år och har vunnit tio lopp på  18 starter. Fem av vinsterna är tagna inom Rikstoton.

Nu laddar vi för julskinka och nötter och klappar.

Vi på Guiden tillönskar härmed alla läsare en God Jul och ett Gott Nytt År