Världsstjärna stulen - Equinox Bi misstänks ha blivit kidnappad

Publicerad

STOCKHOLM MÅNDAG

Stjärntravaren Equinox Bi, som tränas av Jan Nordin, är stulen. Man misstänker att den italienska maffian har kidnappat hästen och kommer att kräva en lösensumma.


Equinox Bi blev bortrövad från stallet natten mot fredag. Han tränas av svensken Jan Nordin på Scuderia Biasuzzis träningscamp utanför Padova. Förbrytarna hade tagit sig förbi en grind till stallet genom att klippa av en kedja. - Hästen försvann någon gång vid halv två. De bröt sig in i vårt stora stall på gården, säger Jan Nordin till trav365.se. Equinox Bi har tävlat mycket framgångsrikt och i år vunnit storloppen Breeders Crown och Maple Leaf Trot. Bara i år har stjärnan sprungit in 1,6 miljoner dollar och nu var det meningen att han skulle övergå till avelsverksamhet. Polisen är nu inkopplad i fallet och man misstänker att den italienska maffian ligger bakom. - Ja, det ligger nära till hands att tro det eftersom vi är verksamma i maffians hemland. Vi väntar bara på ett telefonsamtal från de som har kidnappat hästen. De vill med all säkerhet ha pengar i utbyte mot hästen, säger Jan Nordin till trav365.se.


Michael Carlsson

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Guidens besökare

V75-tips Jägersro tisdag 28 juli

2 kommentarer

Stefanj: Har ni inga kuskintervjuer?

Artikelkommentarer


Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842