V64-tips Lindesberg 20 maj


V64-tips Lindesberg 20 maj

Spikarna

3 Coco Chip (V64-1) övertygade stort för Åke Svanstedt i fjol och tillhör kulltoppen bland stona. Hon såg närmast obrukad ut vid vinsterna i höstas och i Sikta Mot Stjärnorna-finalen på Mantorp slog hon meriterade hingstar trots en resa i dödens. Enda missräkningen kom i Orsi Mangelli Filly för treåriga ston där hon svek som favorit efter en tung resa. Med Svanstedts vinterträning lär hon ha gått framåt ytterligare och även om man inte kan begära stordåd i en årsdebut så kommer hon säkert göra en bra insats direkt. Coco Chip har tjänat snabba pengar men möter samtidigt inte det hårdaste motståndet idag. Hon är helt oöm för positioner och jag tror hon blir svårslagen och spikar.

V64-5 är ganska ojämnt och det känns som att det står mellan 2 Classic Son och 4 Dont Wear PJS som är huvudet högre än konkurrenterna. Jag spikar mig ur problemet får plånbokens skull och väljer att ge förtroendet till 2 Classic Son. Svanstedts femåring levde inte riktigt upp till förväntningarna i fjol, han tog en del segrar men räckte inte till mot de allra bästa. Helt klart finns där fart i honom som räcker en bit och säkerligen är han också vassare i år. Det är lite vanskligt att spika årsdebutanter men dagens uppgift ser rätt lämplig ut. Från ett perfekt läge kan han nog nå spets och därifrån blir han svår att plocka ned.  

Låset

I kallblodsloppet (V64-4) testar jag att gå kort och streckar för en häst på varje startfålla. 6. Kolnes X.O. tillhör en av Norges bästa fyraåringar och kommer säkert att köras fram till ledningen där han trivs väldigt bra. Är väl den av de på start som kan ha en chans mot tilläggshästarna. 15 Lix Mollyn visade inget särskilt i V75 senast men såg riktigt fin ut i segrarna före. Uppgiften med dubbla tillägg över kort distans är svår men Lix Mollyn är tuff nog att lösa den. 10 Lome Odin har gått bra i årets två starter, näst senast höll han starkt från dödens och senast svarade han för en bra upphämtning efter galopp. Spår fyra igen nu men normalt kliver han iväg bra.

Övrigt..

2 Technology (V64-2) var mycket bra vid segern för tre starter sedan efter 13,5 sista 700 från dödens. Hon har inte fått till det i sina två senaste lopp men svarat för fullt godkända upphämtningar efter galopp. Felfri blir hon att räkna med i detta fina treåringslopp.

Lärlingsloppet (V64-3) håller bra och jämn klass och jag målar på med strecken. Glöm inte bort 4 Aponia Boko som äntligen fått ett bra utgångsläge. Hon återkommer nu efter lite vila och finns formen där så är hon med i striden.

V64-systemet:
V64-1: 3 Coco Chip (2,1)
V64-2: 2,6,7,8,11 (9,10)
V64-3: 3,4,5,6,9,11 (12,1)
V64-4: 6,10,15 (8,12)
V64-5: 2 Classic Son (4,6)
V64-6: 6,7,11,12 (8,3)
360 rader/kronor