V64-tips Charlottenlund 10 juni


V64-tips Charlottenlund 10 juni

Bästa spiken

4 V.C. Chocoholic (V64-3) har bra chans i fyraåringsloppet och jag singelstreckar. På Bjerke kördes han till ledningen med varvet kvar men fick till slut ge sig på linjen mot Oasis Bi. Senast var han förbättrad och efter en perfekt resa i andra utvändigt spurtade han bra som tvåa bakom Panne de Moteur, på fina 11,0a/1609. Nu är det lite längre distans men det känns inte som något jättehinder på Lundens snabba bana. Ett plus med Björn Goop i sulkyn och från ett bra läge lär ekipaget sitta tidigt i ledningen. Därifrån blir man svårfångade, även om det inte saknas motstånd.

Chansspiken

Många kommer nog att strecka på i V64-4 som är ett öppet lopp men jag chansar med en spik för 3 Avanti L.M. Femåringen kom till Bo Falsigs regi i februari och har visat fin utveckling i vår. I de två senaste starterna har han varit riktigt bra.  Näst senast på Åby gick han urstarkt i tredjespår utan rygg sista 850 och klippte All American Candy på linjen. Senast i ett lopp under elitloppssöndagen hängde han inte med i en snabb start men gick sedan klart bra till andraplatsen på 12,3a/1609a. Nu är det distansen lite mer passande och från spår 3 bör han hamna hyggligt till. Blir det sedan bara bra tempo på loppet blir Avanti L.M. mycket svår att stå emot sista biten. Kul chansspik.

Övrigt…

3 Jackal Face är en gedigen travare som återkommer efter lite uppehåll. Normalt sett är det en bra chans men frågan är vart han hamnar från start, jag tror Lövgren vill köra i spets med 1 Strong Boy D.E. och då finns risken för dödens för Jackal. Är kanske bara bäst och vinner ändå. 8 Korvet Klintholm är missgynnad av bakspåret (sex bakom bilen på kort distans i Danmark) men han har en väldigt vass spurt att tillgå och ett lopp i kroppen efter uppehåll. Streckar även 2 Noriana Rosso som gick en bra tid på Bjerke samt 5 Okay Bee som har toppform.

3 Real Showman (V64-2) kan vara en ny stjärna för Peter Untersteiner. I årsdebuten senast avslutade han snabbt till segern på 13,2a/1609. Det var bra intryck på Pine Chip-sonen och han lär gå framåt ytterligare med det loppet i kroppen. Hästen att slå men det finns några motbud. 4 Pike River har varit lite ojämn men som senast på Jägersro fick visa en del av sin kapacitet. Han kördes då till spets och gick undan enkelt på lätta ben med gott om krafter kvar. Han har en annan hårdhet än Real Showman och måste räknas här. 10 O’Malleys Tös ska eventuellt gå barfota runt om för första enligt danska travsidor och det är helt klart intressant.

Copenhagen Cup (V64-5) blir riktigt spännande och känns väldigt öppet på förhand. Jag har en känsla för att det kan vara dags för 4 Brioni som verkar ha hittat tillbaka till toppformen. Satt fast med sparat i elitloppsfinalen senast, krafter som han kan få användning för nu. 6 Rapide Lebel är gynnad av att distansen är lite längre än i Elitloppet och 2 Quarcio du Chene är också given på lappet. Sista strecket till 7 Oyonnax som visade form i Elitloppet och som kan komma in i matchen om det blir körning i loppet.

I V65-avslutningen ser jag 7 Your Love Lois som den bästa hästen. Han har efter lite vila fått två lopp i kroppen och segern senast på Elitloppssöndagen var mersmakande. Han gick då enkelt till spets och öppnade första 500 på 1.08,9, för att sedan enkelt gå undan via en 11-avslutning. Nu är spåret lite långt ut på vingen men ekipaget blir svårslaget om man når ledningen.  2 Obelix och 3 Aida Boko utmanar i första hand.

V64-systemet
V64-1: 1,2,3,5,8 (7,4)
V64-2: 1,3,4,10,11 (12,5)
V64-3: 4 V.C. Chocoholic (9,8)
V64-4: 3 Avanti L.M. (6,12)
V64-5: 2,4,6,7 (3,1)
V64-6: 2,3,7 (9,5)
300 rader/kronor