V65-tips Romme 21 december


V65-tips Romme 21 december

Spiken:

10 Max Vox (V65-4) startade i V75 näst senast och fick då inleda i tredjespår nästan hela första varvet innan han backades ner i kön. Han fick sedan inte chansen till slut och såg bra ut bakom hästar i loppet som Claes Boko vann. Senast felade han bort allt strax efter start. Lång distans är snarare ett plus och han har klarat femtespår i volten tidigare. Motståndet ser ganska överkomligt ut och om han bara sköter sig hela vägen ska det vara bra chans att han krossar allt.
Han verkar ha kanonform och var riktigt bra i V75 näst senast. Gången efter tålde han inte riktigt att flyttas ner i banan så det blev galopp. Han är lite vek i munnen i såna lägen. Dessutom gick han barfota fram och blev nog lite rullig. Nu blir det skor runt om och det fungerade ju fint på Bergsåker. Han är stark så distansen är inget minus. Spåret bör han fixa så visst hoppas jag att han ska kunna vara med i segerstriden, säger Stefan Arvidsson.

V65-tips Romme 21 december

 

Tre sparlopp:

V65-1: Ett stolopp där vi väljer att strecka tre hästar. Vi chansar och ger tipset till 12 Goa Life trots ett dåligt spår. Hon bör trava iväg felfritt och med bra tempo på loppet har hon en vass avslutning. Hon förlorade från ledningen senast men föll ändå med flaggan i topp efter tuff press av segrande Divine Razz under slutvarvet.
2 Blended Bellouet har fin kapacitet och ett gynnsamt läge även om hon inte är någon blixt från start. Hon vann på bra sätt från dödens i Norge näst senast. Gången efter gick hon på i tredjespår efter 500 meter men gav sig alltför tidigt.
8 Nice and Easy har gjort bra lopp utan att vinna på slutet och bör vara långt framme igen trots läget. Hon tål att köras offensivt och vi tror att Kaj Widell sätter upp tempot tidigt.
Hon är dålig från start så spåret gör inte så mycket. Hon känns fin i jobben och jag tror att hon gör ett bra lopp igen. Skor och brodd är inga problem för henne, säger Magnus Lillieborg.

V65-3: Ett treåringslopp där två hästar har betydligt bättre segerchans än de övriga hästarna. Vi ger tipset till 6 Sherry som är snabb från start och Björn Goop kan dirigera hem det från ledningen. Hon kördes till ledningen från springspår näst senast och gick undan till en enkel sger. Senast galopperade hon från start men avslutade starkt som tvåa via 13 sista 500.
2 Varina du Lys är stark och kan bli svår att stå emot om hon sköter sig. Hon avgjorde enkelt från utvändigt ledaren på Solvalla näst senast och galopperade i segerstriden på upploppet senast.
Hon är fransk i gången och det blev nog en petning för mycket på henne när hon galopperade senast. Hon har tränat på som vanligt därefter och formen är oförändrad. Spår två ska gå bra och det blir inga ändringar. Hon var stänkrädd när hon hoppade dubbelt för mig för tre starter sedan men hon har gått med stänkläder i de två senaste starterna. Hon är entaktad och jag kan köra offensivt, säger Claes Sjöström.

Tre hästar höjer sig klart över mängden i V65-5. Tipset till 1 Angel of Postman som var klen från tredje invändigt senast. Han är snabb bakom bilen och håller han bara ut 3 Atomic Rapida första biten kan han i normal författning spåra runt om.
11 Oracle Kronos har gjort det mesta rätt sedan han kom till J-O Persson. Han har gått i ledningen i alla fem starter för honom. I några av loppen har han bara gått undan med vad som behövts men senast stack han undan till lätt seger på riktigt fint sätt. Nu är det andra förutsättningar och från elftespår i ett sprinterlopp krävs en del tur med både tempo och de rätta ryggarna.
3 Atomic Rapida har inte startat på ett tag men då han kommer från ett formstall är han värd att passa tidigt. Han är kvick bakom bilen och kommer att utmana vår tipsetta rejält första biten. Atomic Rapida gick bra förra vintern och verkar således trivas med de förhållande som nu råder.

Systemet:

V65-1: 2,8,12 (6-4)
V65-2: 1,7,9,10,13,15 (2-14)
V65-3: 2,6 (11-3)
V65-4: 10 Max Vox (2-12)
V65-5: 1,3,11 (9-10)
V65-6: 2,8,12,13,14 (7-15)

540 rader/kronor

För fullständig ranking, analyser och flera intervjuer se veckans nummer av V75Guiden.