V64-tips Solvalla 27 januari


V64-tips Solvalla 27 januari

Singelstrecket

2 Twigs Tiffany (V64-5) har fått tre lopp i kroppen efter en paus och som det såg ut senast är hon tillbaka i toppform. Då hamnade hon på vingel från springspår på tillägg och tvingades backa ner i nionde utvändigt. Björn Goop körde sedan på chans under slutvarvet och Tiffany avslutade 12,7 sista 800 utan att se helt bottnad ut. Hon hade garanterat vunnit med minsta klaff då och nu har hon en passande uppgift. Mycket talar för att hon sitter i ledningen i ett tidigt skede och det ser ut som en toppchans.
– Tiffany var riktigt fin senast och kommer närmre formen. Läckert läge nu och kommer att laddas för fullt. Vi siktar på barfota runt om och hon ska räknas tidigt här, säger Daniel Redén på sin hemsida.

Utgångshästar

1 Your Highness (V64-3) har hög kapacitet för klassen och övertygat i tre raka segrar. Senast fick hon överta ledningen efter 500 och sedan joggande hon ifrån konkurrenterna utan att behöva visa hela sitt register. Felfri blir hon mycket svårslagen men hon uppträder fortfarande lite spänt och därför är innerspår inte helt optimalt. Det är inte säkert att hon lyckas hålla ledningen och skulle hon bli tufft utmanad in i första sväng ser det ut som att det föreligger en viss galopprisk. Som sagt, felfri vinner hon högst troligt men det finns en del saker som talar emot och hon har blivit lite väl stor favorit. En typisk A-häst kan man sammanfatta det.

2 New Approach (V64-4) gjorde ett tilltalande intryck vid sina två inledande segrar men fick inte till det i slutet mot sommaren. Nu gör han intressant debut i ny regi och löper han upp till sitt kunnande vinner han ett sånt här lopp. Spår och dagsform är dock två saker som känns osäkra och därför väljer jag att ”bara” spela med honom som utgångshäst.
– Han gör första starten för oss och han har varit här i drygt tre månader. Han var ofräsch när han kom och fick behandlas några gånger. Sedan har vi tränat på men han har varit trög i jobben och är inget träningslejon. Han har även varit inne på Solvalla och gått 1.18 över full distans och det var helt okej. Jag tror ändå att hästen behöver lopp i kroppen för att hitta formen och blir förvånad om han vinner direkt. Vi tar den här starten som ett test för att se var han står någonstans. Det blir skor runt om och ett helstängt huvudlag, säger Timo Nurmos på sin hemsida.

V64-tips Solvalla 27 januari

Låset

10 Ametrin (V64-2) avslutade 12,3 sista 800 från femte utvändigt näst senast och gick bra efter en inledande galopp senast. Hon är tveklöst bästa hästen och van betydligt tuffare motstånd. Jag tror att hon vinner om hon löper upp till 80 procent av sitt kunnande men det som oroar är att det kan bli ett alldeles för defensivt upplägg och då hon gör första starten efter en paus. Därför dubblar jag med favoriten som kan få styra och ställa i ledningen.
3 Chichina Boko var riktigt bra vid spetssegern näst senast men gav sig väl enkelt från samma position i V75 senast. Hon tävlar lite ojämnt men över passande distans har hon normalt en vettig chans att leda runt om.
– Hon var en liten besvikelse senast i V75. Hon fick visserligen lite tuff press i början men jag hade väntat mig mer av henne. Det är möjligt att hon missgynnades av att tävla utan framskor på den hårda banan. Vi har i alla fall inte hittat några fel på henne och hon har sett helt normalt ut i lugna jobb. Bra förutsättningar igen här med bra läge och kort distans. Hon är snabb ut och normalt borde hon räknas tidigt. Det blir ett öppet huvudlag och barfota runt om ifall banan tillåter, säger Timo Nurmos på sin hemsida.

Rysare

12 Björnjägarn (V64-1) har hävdat sig väl i tuffa V75-lopp i vinter och även om han vann ett mycket lågklassigt lopp senast så visade han fortsatt form. Läget är jobbigt men han är streckad därefter och då flera av de hårt betrodda har diffus form ska han inte nonchaleras.

7 Aisling (V64-3) vann ett klent lopp senast men hon gjorde det enkelt med krafter kvar och intrycket var trevligt. Skulle storfavoriten göra bort sig har hon absolut chans och bara två procent är alldeles för lite.

11 Dufy Sund (V64-4) har lite svårt att vinna men spurtade positivt senast och kommer från ett stall i form. Garderar man favoriten är han värd att passa.

9 Fox from Above (V64-6) blev det ett väldigt ”skrik” på för ett par veckor sedan men då var hon dålig. Alla har rätt att ha en sämre dag men spelarkollektivet har en förmåga att döma och glömma väldigt snabbt. Tittar man tillbaka vad hon mötte för motstånd och presterade i höstas så står hon billigt inne i det här loppet. Skulle hon löpa upp till sitt kunnande är hon en het segerkandidat och som enbart fem procentare är hon prisvärd.

 

Systemförslag


Kupong ett
V64-1:
1,2,3,4,7,12 (5-8)
V64-2: 3,10 (2-1)
V64-3: 1 Your Highness (3-7)
V64-4: 2,6,7,9,11 (1-15)
V64-5: 2 Twigs Tiffany (4-9)
V64-6: 1,2,3,6,7,9,10,11 (12-4)
480 rader/kr endast V6

Kupong två
V64-1: 1,2,3,4,7,12 (5-8)
V64-2: 3,10 (2-1)
V64-3: 3,5,7 (1-9)
V64-4: 2 New Approach (9-6)
V64-5: 2 Twigs Tiffany (4-9)
V64-6: 1,2,3,6,7,9,10,11 (12-4)
288 rader/kr endast V6

Sammanlagd kostnad 768 kronor