V64-tips Solvalla 17 mars


V64-tips Solvalla 17 mars

Spikarna

10 Checco Boko (V65-1) har varit mycket fin i två raka segrar efter uppehåll och han var helt överlägsen från ledningen på V75 senast. Nu är det visserligen helt andra förutsättningar med bakspår på kort distans och han har tagit alla sina segrar från ledningen. Han möter här ett par riktigt bra hästar men han ska ändå ha toppchans att runda allt.

5 Queasy (V65-3) har ingen seger på tolv starter men han har visat att formen sitter där. Näst senast svarade han för en mycket stark upphämtning efter galopp och senast hamnade illa till efter att ha körts passiv. Han avslutade dock vasst från svårt läge och när han nu har ett bra läge bör han köras lite mer offensivt den här gången. Det ska vara bra chans att han spräcker segernolla idag.

Streckvärda

1 Atomic Rapida (V64-2) fick ett tung inledningsvarv senast och han är lite ursäktad att han inte orkade riktigt hela vägen. Nu har han ett bra läge och är garanterad en fin resa. Med lite överpace är han inte alls borta och han är också bara streckad på knappt 15 procent.

5 Pomona Wibb (V64-5) vinner inte så ofta men hon har visat att formen sitter där i starterna på slutet. Björn Goop har inte kört Pomona Wibb på ett tag nu och Björn brukar kunna få lite extra snurr på lite ovilliga damer. Då hon inte alls är så hårt streckad är hon värd att se upp med.

Vad tror tränarna

Stall Timo Nurmos har som vanligt många bra chanser och på sin hemsida berättar Timo Nurmos följande om hästarna inom V64-spelet.

10 Checco Boko (V64-1) är en fin häst som har vunnit båda sina lopp i år på övertygande sätt. Senast rekordsänkte han med 2,5 sekunder när han var smått överlägsen i V75. Han har tagit loppet på ett bra sätt och känts mjuk och fin i lätta jobb efteråt. Nu är det andra förutsättningar med bakspår över kort distans men hästen är så pass bra att han måste räknas med chans igen trots läget. Balans: Skor runt om. Huvudlag: Öppet huvudlag.

2 Xman Kemp (V64-2) är väldigt fint i ordning och har verkligen gjort sig förtjänt av en seger nu. Han spurtade mycket bra senast och hade hästen fått luckan tidigare hade han varit nära att vinna. Han har gått bra varje gång länge nu ifrån dåliga lägen och håller toppform. Nu fick han äntligen ett bra spår och han har lärt sig att öppna bättre vilket man såg senast, även om hästen fortfarande är mer stark än speedig. Jag tror att han vinner lopp när som helst och det är inte omöjligt att det blir nu. Balans: Barfota runt om. Huvudlag: Norskt huvudlag.

9 Castor Boko (V64-3) är en stor, rejäl och fin häst som har gått mycket bra efter sitt uppehåll. Senast vann han knappt men var trög och flegmatisk då vi provade honom med öppet huvudlag. Hästen var inte trött i mål och han är under kraftig utveckling. Vi har till exempel aldrig ryckt tussarna på honom ännu. Nu blir det huvudlagsändring och trots bakspåret tycker jag att han är en av de som räknas. Han har tränat på fint efter förra starten och det känns att hästen bara går framåt för varje lopp han får. Balans: Skor runt om. Huvudlag: Tre fjärdedels helstängt huvudlag (ett eget tillverkat huvudlag som vi har vunnit många lopp med på slutet).

5 Pomona Wibb (V64-5) går bra varje gång och är fortsatt mycket fint i ordning. Hon hade tolftespår senast men gick en stark långspurt ute i spåren när tempot var högt uppskruvat. Den här gången står hon klart bättre till och jag tror att hästen kan vinna när som helst. Hon är absolut inte borta här med rätt löpning. Balans: Barfota runt om. Huvudlag: Öppet huvudlag 

10 Miss Beniss (V64-5) gör årsdebut efter sin vinterträning och hon har varit fin i jobben men bara gått styrketräning hemma och även fått en jobb inne på Solvalla. Hon är inte toppad på något sätt utan behöver lopp i kroppen för att komma igång. Jag är nöjd bara hon får en genomkörare och gör en bra insats. Balans: Barfota runt om. Huvudlag: Öppet huvudlag.

5 Engla Håleryd (V64-6) har utvecklats jättebra och stabiliserat sig i loppen. Det är en fin häst som jag alltid har gillat och hon har visat bra kapacitet men även galopperat mycket. Nu sköter hon sig perfekt varje gång och blir bara bättre och bättre. Hon är framförallt väldigt stark så den långa distansen passar bra. Felfri tror jag att hon är långt framme igen.
Balans: Barfota fram. Huvudlag: Halvstängt huvudlag.

 

Stall Roger Walmann har fem hästar inom V64-spelet och Walmann kommentera följande på sin hemsida.

9 Merlot Broline (V64-1) är bättre än raden. Med en vettig resa kan hon göra ett bra lopp men att vinna blir nog svårt.

9 Future Love (V64-2) hade massa oflyt senast så den starten glömmer vi. Är tillräckligt bra för att kriga om en plats här trots bakspår.

4 Justandover L. (V64-3) var lite förbättrad senast. Är en grundkapabel häst där poletten inte har ramlat ner till fullo. Är rätt startsnabb så vi hoppas på en fint lopp och en bra placering. Är en platskandidat.

6 Mercury Broline (V64-3) uppträder lite ojämnt men det finns en del kunnande. Jagar nog ändå bara en mindre slant här.

6 Latitude Broline (V64-5) var lite sämre senast och har pausat en tid. Känns bra i jobben och vi hoppas hon slipper grovgörat denna gång. Är normalt ett tidigt bud men vi är lite osäker på formen.

 

Svante Båth gästar Solvalla med två intressanta hästar.

8 Prayer Ås (V64-1) har haft bra form hela året och kunde äntligen sätta nosen först i senaste starten. Allt verkar bra även efteråt och trots spåret ska han inte vara borta här heller. Han är dock humörbetonad och det krävs inte några större motgångar under vägen för att han ska ledsna. Får han sitt lopp så blir jag inte förvånad om han slutar långt framme. Inga ändringar, barfota bak, säger Svante Båth på sin hemsida

8 Drillbit Ås (V64-5) har haft en problemfri vinter och vi har tränat på rejält. Hon är väl förberedd utan att vara vässad och det ska bli intressant att se vad hon kan göra här. Vi ger henne ett snällt lopp och sedan hoppas jag att hon kan gå en repa till slut. Det går aldrig att räkna bort henne och trots årsdebut så tycker jag att hon ska streckas på en garderad bong. Skor runt om, säger Svante Båth på sin hemsida.

Systemet

V64-1: 10 Checco Boko (2-8)

V64-2: 1,2,3,9 (7-4)

V64-3: 5 Queasy (3-9)

V64-4: 1,7,9,10,11,13 (12-2)

V64-5: 5,6,7,8,9,10 (2-1)

V64-6: 3,5,7,10 (14-2)

576 rader/kronor