V64-tips till Åby 13 mars


V64-tips till Åby 13 mars

Spikarna


7 Radieux
(V64-3) utvecklades starkt i slutet av förra året och svarade lite i skymundan för några riktigt bra insatser. Han utmanade bl.a. Riff Kronos ända in på linjen i oktober och avslutade sedan året med att vinna 140.000 på ett bräde i i Italien. Han lever på sin styrka och här kan vi nog räkna med att Kolgjini styr fram utanpå ledaren så snart han får tillfälle. Kanske släpps han till front men annars är han bra nog att vinna från dödens. Träningsrapporterna går i dur och vi väljer att spika.

– Det är en riktigt bra häst som avslutade fjolåret med att vinna derbyconsolation i Italien från dödens. Han har övervintrat mycket bra och jag körde jobb med honom i fredags och jag måste säga att han kändes 100-procentigt fin. Jag tror därmed att han är redo för att göra ett riktigt bra lopp direkt och han bör ses med bra chans. Han kan inte öppna och lär hamna i den bakre regionen men eftersom han enbart är stark så lär det bli ett tidigt avancemang. Han går med skor som vanligt, säger Adrian Kolgjini.

V64-4 är ett lågklassigt lopp där vi väljer att chansspika 6 Flash the Victory eftersom det kostar mycket att gardera. Femåringen visade bra kapacitet i Finland förra våren. Vid karriärens enda seger ”flög” han till ledningen från spår sju bakom bilen och vann smått överlägset. Vid andraplatsen fullföljde han starkt från rygg ledaren på en för klassen mycket bra tid. Senast galopperade han med gott om krafter kvar då kusken letade lucka i sista sväng. Öppnar Flash the Victory lika bra som vid segern missar han inte ledningen och han behöver knappast vara på topp för att vinna detta.

– I grunden är det en riktigt bra häst men han har varit borta länge. Tanken är att starta igång honom och jag kommer inte köra livet ur honom direkt. Han gick 23 full väg i ett jobb i torsdags och det löste han på ett bra sätt. Öppna från start kan han, men vi fick spår lite längre ut än vad jag hoppats. Det blir nog lätta skor den här gången, jag har inte sett motståndet ännu men han ska nog ses som en outsider, säger Christer Otterström.

V64-tips till Åby 13 mars

Flemming berättar

Flemming Jensen har några till start och säger så här om sina chanser:

4 Echauffour (V64-2) gjorde ett bra lopp för Jeppe Rask senast hemma på Ålborg så formen är god. Spåret är däremot uselt och det är galopprisk. Sköter han sig har han nog chans att vara långt fram. Han gick barfota runt om senast och får gå så igen.

11 Mr Arkansas Rose (V64-3) var lite knepig tidigare och efter senaste starten är han kastrerad. Uppehållet blev lite längre än planerat eftersom han åkte på en infektion. Han känns bra i jobben men behöver nog loppet för att vara segeraktuell. Han ska tävla barfota runt om.

8 Race Me (V64-5) är stark men ospeedig och har problem med aktionen. Distansen är till hans fördel men det lutar åt att vi inte hinner med och jag får nog köra för en slant. Jag har svårt tro att han ska vinna. Det var enklare emot när han vann näst senast.

8 Wink Spot gör säkert ett bra lopp men från det här spåret kan det bli svårt att vinna. Det är väl mer normalt att tro att hon är trea, fyra men med lite klaff så… Hon ska tävla barfota fram som hon gjort för det mesta, säger Flemming Jensen.

 

Systemet

V64-1. 1,2,3,6,7, (5-4)
V64-2. 1,4,12 (2-3)
V64-3. 7 Radieux (4-11)
V64-4. 6 Flash the Victory (3-2)
V64-5. 2,3,8,9,10,12 (7-1)
V64-6. 1,5,7,8,9,10 (3-4)

5 x 3 x 1 x 1 x 6 x 6 = 540 rader/kr.