V64-tips till Åby torsdag 2 oktober


V64-tips till Åby torsdag 2 oktober

Spikarna

V64-1 är ett sprinterlopp där vi tror mycket på 3 Lover Face. Från ett fint läge kan Veijo Heiskanen välja taktik och löper Lover Face upp till vad han visade innan han nyligen ströks till V75 är det bra chans.
– Han ströks för en förkylning och fick stå över ett jobb. Det känns inte som att han tappat något, jag körde honom i sandbanan i fredags och det kändes bra. Jag tror att han är rätt snabb om jag skickar iväg honom, men jag ser inte starten som så avgörande i den här klassen. Det är en häst jag tror mycket på och jag blir besviken om han inte är i guld nästa år. Han går åter barfota runt om och med norskt huvudlag, säger Veijo Heiskanen.

Derbytvåan 2 Ivar Sånna blir säkert stor favorit i styrkeprovet S:t Leger och han ska också ha en toppchans. Han svarade för en mycket stark insats i derbyt men fick ge sig med minsta möjliga marginal. Det finns risk att han får göra grovjobbet även den här gången men vi väljer ändå att singelstrecka Jan Hellstedts fyraåring. – Han har fått ta det lugnt och fått slicka såren lite efter derbyt. Det har inte varit några problem med honom och han känns fin i träningen. Även om det bara är sju hästar med i loppet så blev det lite hårdare än jag hade trott, det är tre-fyra stycken här som är riktigt bra. Han är stark och tål göra jobbet själv men det finns risk att han får gå i dödens igen. Visst tror jag på chans men det är inte alls givet att han bara vinner. Det här är också ett litet led i matchningen mot Breeders’ Crown. Vi ändrar inget och han går med samma balans och utrustning som i derbyt, säger Jan Hellstedt.

V64-tips till Åby torsdag 2 oktober

Låset

Flemming Jensen har två intressanta hästar till start i den avslutande avdelningen och vi låser loppet med 2 Rapide du Pommeau och 4 Trans Atlantic.
Trans Atlantic har gjort två starter hos Flemming och avslutade bra bakom Junior Troy och Riff Kronos efter en invändig resa näst senast. Senast blev det dubbla galopper men han kom tillbaka bra efter den andra galoppen på sista långsidan. Lång distans är ingen nackdel för Trans Atlantic och bara han sköter sig ska han ha bra chans.
– Trans Atlantic galopperade dubbelt senast men han känns mycket fin i träningen. Han var bra näst senast och det kändes riktigt bra i tömmarna den gången. Nu är han ute på sin favoritdistans och han är den som har den bästa chansen av mina två hästar i loppet. Han går som vanligt barfota fram, säger Flemming Jensen.
Rapide du Pommeau var rejäl vid segern senast, då han trots en ganska tuff slutrunda avgjorde säkert. Han hade varit ifrån lite innan den starten och han är knappast sämre med loppet i kroppen. Lång distans är inga problem och från ett perfekt läge är han garanterad en fin resa.
– Rapide du Pommeau var bra vid segern senast och han tog tag i grejerna på bra sätt, han har tidigare mer löpt på halvfart. Han är säkert ännu bättre med loppet och lång distans ska inte vara några problem. Han gick barfota runt om senast och gör så igen. Han gör säkert ett bra lopp igen, säger Flemming Jensen.

Systemet

V64-1. 3 Lover Face (4-5)
V64-2. 1,2,3,4,7,8,9,10 (5-12)
V64-3. 1,5,6,7 (10-3)
V64-4. 2,3,8,10,11,12,13,14 (15-7)
V64-5. 2 Ivar Sånna (4-7)
V64-6. 2,4 (3-1)

 

1 x 8 x 4 x 8 x 1 x 2 = 512 rader/kr