V64-tips Bergsåker 6 februari


V64-tips Bergsåker 6 februari

Spikarna:

Skadedrabbade 8 Amaru Boko (V64-3) gör en av sina många combacker i karriären. Robert Bergh har hittat en väldigt lämplig uppgift åt åttaåringen som i ljusa stunder inte är långt efter de bästa i landet. Han debuterade för Bergh förra vintern och tog då tre V75-segrar på kort tid. Senaste starten gjorde han i Jämtlands Stora Pris i juni. Läget är visserligen det sämsta men det här gänget ska han slå med 80-procentig form.
Han fick en blödning i en gaffelbandsgren och har har därför inte startat på länge. Nu är han rejält jobbad en tid och har också gått 1.18/2100 inne på Bergsåker. Han såg riktigt bra ut på det och även om han förstås inte är tokjobbad inför det här så är han i alla fall så bra förberedd att han normalt sett ska vinna det här, säger Jimmy Jonsson.

1 Officer C.D. (V64-6) galopperade i ledarryggen i kval till Kriteriet i höstas och felfri är det troligt att han hade tagit en finalplats. Han strulade och galopperade mycket under fjolåret men nu på slutet har han uppträtt mycket mer stabilt och det verkar som att Robert Bergh har hittat rätt. Senast tog han hand om ledningen men var utan chans att svara Johan Untersteiners nyförvärv, Sciacallo O.M. Några sådana motståndare syns inte till den här gången och från innerspåret har han bra spetschans. Därifrån ska han ha toppchans mot det här motståndet och vi spikar utan att tveka.
Han höll bra från ledningen senast och fick bara stryk av en riktigt bra häst. Han verkar allmänt uppåt för dagen och känns stabilare än tidigare. Han kan öppna bra bakom bilen så läget passar bra. Jag tycker att det ska vara en bra chans, säger Jimmy Jonsson.

V64-tips Bergsåker 6 februari

Intervjun:

3 Velociraptor (V64-1) var en besvikelse i V75 senast men det fanns anledningar till den insatsen. Nu kommer han tillbaka efter vila men Per Linderoth ligger lite lågt. Vi tycker ändå att han är klart bästa hästen och han har även bästa läget. Han får därför tipset, även om det är med viss tvekan.
Han kvävde sig senast och var allmänt ofräsch, så det var anledningen till den sämre insatsen. Han har fått lite tid på sig efter det och jag körde ett 20/2140 meter förra veckan. Jag tycker dock att det finns mycket tveksamheter med honom just nu. Skor och brodd är osäkert och så är han inte särskilt tufft jobbad. Så jag vill ligga lite lågt. I grunden så är det ju lite extra det här men just nu tycker jag som sagt att det finns en del tveksamheter. Kommer vi till spets så får vi se hur jag lägger upp taktiken, men det är väl möjligt att jag kör i spets, säger Per Linderoth.

 

Systemet:

V64-1: 3,4,6,7 (10-2)
V64-2: 4,9,10 (3-7)
V64-3: 8 Amaru Boko (1-2)
V64-4: 1,2,4,6,8,9,13 (10-5)
V64-5: 1,2,3,4,6,8,11 (7-10)
V64-6: 1 Officer C.D. (5-12

588 rader/kronor