V64-tips Romme


V64-tips Romme

Spiken:

7 Staro Hey Joe har tävlat bra i tidigare regi och gör nu debut för Roger Walmann. Han är bästa hästen i fältet och då värsta motbudet, 1 Ganador, troligen blir över från start bör Staro Hey Joe kunna sitta tidigt i ledningen. Roger Walmann brukar inte vässa upp sina nyförvärv för några stordåd direkt men detta är ett väldigt lämpligt sällskap och vi räknar med att man har en bra segerchans.
Han skulle ha startat för en månad sedan men fick en hovböld och ströks. Han behövde inte stå över mycket och det är en jättemysig häst men jag tror ändå att han behöver det här loppet eftersom han bara har fått tung träning. Om banan tillåter kan det bli barfota och sedan går han med ett halvstängt huvudlag, säger Roger Walmann.

V64-tips Romme

Sparlopp:

V64-5 är ett långlopp som ser rätt så öppet ut men vi nöjer oss med två markeringar på systemet. 7 Pantarei Ans var det kraftigt uppåt på senast men han levererade inte riktigt. Nu har han två lopp i kroppen och vi ger honom en chans till.
Han hade tränat bra inför senast och jag var lite besviken på att han inte höll bättre än han gjorde. Nu har han fått ett lopp till och borde gå fram en del. Motståndet är väl lite enklare än senast och jag tror att han kan vara med och kriga. Om banan tillåter kan det bli barfota fram, annars norskt huvudlag, rycktussar och jänkarvagn som senast, säger Roger Walmann.
Andra strecket på 11 Duffman som småskrällde efter en perfekt invändig smygare senast. Prestationen i sig sa väl inte så mycket men han såg rapp och fin ut och formen sitter där.
Han har gjort det bra på sistone och har höjt sig ett snäpp. Han är ingen blixt de första stegen men just springsspår tror jag att han ska kunna komma iväg rätt så bra ifrån. Får han bara en vettig position så ska han vara med bland de tre första. Distansen är bara en fördel och vi kör med skor, säger Oskar J Andersson.

V64-6: 1 Uranium har imponerat i tre raka segrar och blir stor favorit. Innerspåret är dock ingen plusfaktor eftersom hon inte är startsnabb. Löser det sig bör det vara en bra vinstchans.
Hon har presterat långt över vad vi förväntat och bara varit bäst i loppen vid segrarna. Nu är förstaspåret lurigt för henne men Örjan får prova att ta sig ut. Blir de inte fast invändigt och hon är frisk är hon med där framme och på förhand är det min bästa chans. Det blir inga ändringar, säger Roger Walmann.
Vi väljer att dubbla systemet med 5 Stein Daylight. Som vi läser loppet bör det vara en bra chans att ekipaget sitter i spets i ett tidigt skede. I senaste starten visade Stein Daylight fin form och gick en bra upphämtning efter startgalopp via 14,5/1900 med i underkant av 1.13 det sista varvet. Det var full fart över mål och han travade bra och gick med fin spänst över linjen. Kommer man till täten kan det räcka långt, kanske hela vägen.
Han blev för laddad efter omstarten senast och galopperade. Jag har bara varit snäll med honom i jobben och kört mycket men i lugna farter. Det är lite nytt upplägg och jag försöker hålla honom fräsch och sedan får han starta på. Han kan öppna om han känns bra bakom bilen och jag kör gärna i ledningen om vi kommer dit. Det blir inga ändringar, säger Leif Witasp.

Systemet:

V64-1: 7 Staro Hey Joe (1-10)
V64-2: 1,4,6,7,8,10,12 (11-9)
V64-3: 3,6,8,12 (11-9)
V64-4: 2,3,6,11,13 (4-14)
V64-5: 7,11 (4-10)
V64-6: 1,5 (10-6)

560 rader/kronor

För fullständig ranking, flera intervjuer och analyser se veckans nummer av V75Guiden.