V64-tips Färjestad 27 april


Bästa spiken

6 Star Advisor Joli (V64-1) har utvecklats ytterligare och övertygat i två startar hos Sofia Aronsson. Näst senast vann han enkelt från ledningen med i krafter kvar, det blev visserligen lite billigt men intrycket var tilltalande. Senast avslutade han 09,2 sista 800 från fjärde utvändigt bakom Quick Fix i ett tufft V75-lopp. Nu har Star Advisor Joli läge för ledningen, trivs han klart bäst och det ser ut som en toppchans.

Kompletterande spiken

6 Aung San Suu Kyi (V64-2) inledde med två raka segrar och ser ut att vara av rätt sort. I debuten fick hon en fin resa i rygg på ledaren och avgjorde enkelt via 12,6 sista 700. Näst senast vann hon överlägset utan att pressad det minsta och det såg ut att finnas gott om krafter kvar. Hon skulle ha startat i mitten på mars men dummade sig i voltstart och skenade runt banan ett par varv och efter det har hon fått en paus. Det är givetvis inte optimalt men hon var så pass rejäl i debuten och när man väljer att starta henne igen så borde det vara bra förberett. Hon öppnade ganska snabbt bilen näst senast och löper hon upp till det hon visat vid segrarna är det bra chans oavsett upplägg.

V64-tips Färjestad 27 april

Sparloppet

En trio sticker ut i den femte avdelningen. 1 Tom Sisu rör sig inte speciellt snyggt men har riktigt bra fart och visade toppform vid segern senast. Då speedade han till ledningen i mitten av loppet och var sedan i en klass för sig. Nu handlar det om ny distans och tuffare motstånd men får han bestämma en bit i ledningen, eller smyga med i rygg ledaren med lucka i tid, så dyker han upp i striden.
6 Twigs Briard inledde karriären knepigt men hitttade stilen i höstas och radade upp segrar. Han löste årsdebuten på bästa sätt då han vann bekvämt från ledningen. Han har vunnit över distansen tidigare och kan öppna från start. Skulle han bli släppt till ledningen är han hästen för övriga att slå men han är bra nog att vinna med andra upplägg också.
12 Love Dancer gynnades av hårt tempo och kom loss perfekt på sista långsidan senast, men han avslutade starkt och visade att han är nära toppform. Han har inte vunnit på distansen på sju starter men gjort flera bra insatser och den är knappast något minus. Han tål att göra en hel del själv och är en het segerkandidat.

Streckvärda

12 Up to Belle (V64-3) såg laddad ut som fastlåst i V75 senast. Har ett hopplöst läge men skulle konkurrenterna köra lite för fort i inledningen så han är inte borta.

4 Vardofjäll Åsnar (V64-4) har inte fungerat på slutet men var riktigt på bra då han rundade allt i spåren i efter ett tidigt avancemang vid segern i februari. Skulle han sköta sig den här gången är han med och gör upp om segern och bara runt fem procent är väldigt lite på en så pass kapabel häst.

 

Systemförslag

V64-1: 6 Star Advisor Joli (9-2)
V64-2: 6 Aung San Suu Kyi (10-5)
V64-3: 1,2,3,10,12 (6-4)
V64-4: 2,3,4,6,7,12,15 (13-10)
V64-5: 1,6,12 (14-13)
V64-6: 1,5,6,7,8,11 (10-9)

630 rader/kr – endast V6