V64-tips Eskilstuna 4 juni


V64-tips Eskilstuna 4 juni

Spikarna:

4 Let’s Dance D.E. (V64-3) gick en vass repa över sista långsidan inom V86 på Solvalla i onsdags. Det tog emot lite på upploppet men han gjorde ändå en klart bra insats. Här tror vi att det blir tidig ledning och eftersom de på papperet främsta motbuden har risiga lägen tvekar vi inte att spika.
Han har kanonform och höll bra efter att ha fått gå i tredjespår i hårt tempo 800 kvar senast. Han är som bäst med tätkänning och om jag laddar tar jag ledningen. Täta starter tror jag inte bekymrar honom och det blir inga ändringar, säger Klaus Kern.

V64-6: Mycket bra klass på den avslutande V64-avdelningen men vi väljer ändå att spika 3 Nadal Broline. Han har visserligen inte startat sedan februari och formen kanske inte är helt på topp men Reijo Liljendahl brukar ha ”i ordningställt” då han plockar ut sina hästar. Nadal Broline var mycket bra vid segrarna i vintras och senast vann han Klass II-finalen enkelt trots en resa utvändigt utan rygg hela vägen. Läget är perfekt och då han kan öppna rätt bra bör han sitta i ett fint läge direkt. Han är så pass bra att han även kan vinna den tunga vägen.

V64-tips Eskilstuna 4 juni

Sparlopp:

V64-1 är ett snabblopp där 3 Leader Tom jagar femte raka. Han har varit finfin vid vinsterna och bör ha en vettig vinstchans igen. Från bra läge tror vi på relativt tidig spets men det är inget måste att gå i ledningen. Leader Tom fungerar fint även från andra positioner och som vi ser det bör det vara en bra chans. Vi spikar på det lilla systemet.
Han är bra och ju mera framgångar man har med en häst desto mindre intresserade är folk att köra emot en. Jag är nöjd med utgångsläget och han öppnar okej bakom bilen. Det är svårt för mig att bedöma de andra hästarna men han har toppform, precis som han hade förra året den här tiden. Efter den här starten ska han få pusta lite så på förhand är min tanke att låta honom gå i ledningen den här gången. Det blir inga ändringar i balans eller utrustning, säger Olof Thorson.
Vi plockar även med vanskliga men snabba duon 9 Venkatesh och 12 Vici Lane trots risiga lägen. Båda har fin kapacitet för klassen men strular å andra sidan till det för sig ibland. Den förstnämnde fick inte riktigt chansen som uppanmäld i Silverdivisionen i Gävle senast. Här går han ner lite i klass och sköter han sig är det absolut vinstchans. Vici Lane har galopperat bort sig två gånger i rad i voltstart i tuffa gäng. Utgångsläget är inget plus men i bilstart bör han trampa iväg felfritt. Tål tuffa upplägg och kan komma farande mitt i loppet om tempot medger det.

För utförlig ranking, flera intervjuer och analyser se veckans nummer av V75Guiden.

Systemet

V64-1: 3,9,12 (6-8)
V64-2: 1,2,3,4,5,6,7,10,12 (8-9)
V64-3: 4 Let’s Dance D.E. (8-7)
V64-4: 3,7,8,11,13,14 (4-6)
V64-5: 2,4,11 (1-9)
V64-6: 3 Nadal Broline (5-7)

486 rader/kr