V64-tips till Östersund 31 juli


V64-tips till Östersund 31 juli

Spikarna

3 Tekno Odin (V64-1) avslutade starkt som trea bakom Lannem Silje och Månprinsen A.M. under elitloppshelgen. Han var tvåa bakom Lome Brage näst senast men tog revansch och kunde spurta till seger i Norskt Mästerskap senast då han tog sin tredje NM-seger. Nu ställs han mot enklare hästar och blir mycket svårslagen.
Allt är bra med hästen och jag tycker att det ser ut som en bra chans. Det är en fördel med medeldistans för min häst gentemot Hellin Faxen. Inga ändringar, säger Öystein Tjomsland.

2 Brenne Rödi (V64-3) vann med gott om krafter kvar senast och blir mycket svårslagen i Derbystoet. Hon var överlägsen i Kriteriestoet förra året och har inte förlorat felfri sedan i maj i fjol. Hon är en klass bättre än sina motståndare.

V64-tips till Östersund 31 juli

Intervjuer

I Svenskt Kallblodsderby (V64-5) ser det upplagt ut för de två norska dominanterna i kullen som blir vårt lås.
4 Järvsörappen var bra i kvalet som han vann enkelt. Han avslutade 22 sista 700 och ändå körde jag bara över upploppet. Allt såg bra ut i måndagsjobbet och det blir inga ändringar utan barfota fram igen. Jag har respekt för försöksvinnarna, men tror att vi har bra chans att strida i toppen. Från dödens blir det kanske svårt, men från ledningen eller med ett bra utvändigt lopp så är han väldigt speedig till slut, säger Jomar Blekkan.

2 Smedheim Solan kändes bra i kvalet senast där han vann med krafter kvar, och han tog både loppet och långresan bra. Uppehållet innan berodde på att det finns väldigt få lopp för en fyraåring i Norge som tjänat lite pengar, och för oss är det långt att resa till Sverige. Jag var väldigt förnöjd med måndagens intervaller och han lär inte vara sämre med senaste loppet i kroppen. Det blir inga ändringar utan aluminium fram och järnskor bak som han gått hela året. Det blir en spännande final där vi inte lär få någonting gratis. Vi har aldrig laddat med honom från start, men han kan öppna bra. Han lär väl inte kunna svara Smedsbo Faksen men de andra försöksvinnarna ska vi försöka hålla utanför. Positionerna lär avgöra och det är klart vi hoppas på seger, säger Kjetil Djöseland.

 

Systemet:

V64-1: 3 Tekno Odin (7-1)
V64-2: 4,7,8,9,10,11,12,13 (6-3)
V64-3: 2 Brenne Rödi (4-3)
V64-4: 5,6,8,9,10,11 (15-13)
V64-5: 2,4,5,9,10,11 (8-7)
V64-6: 2,4 (3-5)

576 rader/kronor

 

Av Håkan Sundberg och Roger Sundvisson