”Journalisten får alltid sista ordet”

Måste inleda med att skryta lite.
”Pato, lägg det namnet på minnet”.
Skrev jag i det här forumet i början av augusti.
Även en blind höna kan picka ett korn.

På tal om Pato, vilken läcker individ. Kan man ha bättre inställning?
Dessutom tävlar han fortfarande med Pg-skor och boots, vad månde det bliva?

Det här med de sjuka sista-minuten svängningarna i strecklistan irriterar mig något enormt.
Numera är det ju varje dag och varje streckspel.
Vad är det som händer, snälla någon?

Den här årstiden missar man inte många kvällar framför ATG-live. Tror att det har nämnts i andra forum förut. Är det bara jag som inbillar mig att ledarhästens odds sjunker mitt under loppets gång typ åtta gångar av tio?

Debatten om stallkörning blossade upp igen för någon vecka sedan. När Jorma Kontio lade sig på rygg med Platinium Shine och släppte till storfavoriten och stallkamraten Global Midnight med chefen Åke Svanstedt.
Visst, man behöver inte vara någon raketforskare för att räkna ut det scenariot. Men hade Jorma Kontio släppt om han kört en Timo Nurmos häst, aldrig i livet. Och hade Platinium Shine vunnit från ledningen? Åtta dagar i veckan!
Jorma är givetvis rädd om sitt jobb och framtida styrningar. Jag förstår honom men det här är fortfarande ett stort problem. Är de inblandade i dessa situationer bara lite tydligare på förhand, och inte bara låter den innersta kretsen få veta, så kanske vi slipper den här debatten om stall- och kompisstyrningar.

Ja, jag hade spikat Platinium Shine och mådde lite uppgivet illa efter loppet. Spelvärdet var ju enormt men vad spelar det för roll när man inte tävlar.

Igår tog man upp ämnet ”travjournalister” i Vinnare V64.
– Journalisten får alltid sista ordet, sade Forsgren.

Tacka f-n för det när tränare/kuskar svarar med bojkott och inte pratar med oss så fort man råkar trampa på fel tå. Och jämfört med övriga sportutövare som upplever jag att man är extra känsliga i vår bransch.
Om Andreas Isakssons tappat in en boll i slutminuterna i EM-kvalet i tisdags hade det stått ”SYNDABOCK” med stora bokstäver på varje löpsedel. Inte f-n hade han slutat att prata med media för det.
Om vi travjournalister skulle råka baka in ordet ”bortkörd” i en resultatkommentar i V75-lopp är vi ofta dumma i huvudet, ”hajjar” ingenting och vill det sig illa så pratar man inte med oss på ett par veckor.

På tal om bortkörd så blev min raka tvilling Saston/Jacky Glide (i Fyra kilometer) totalt bortkörd igår. Det kostade en rejäl sudd för en fattig stackare som mig. Men, vad vet jag, det fanns säkert en orsak varför Erik Adielsson satt och ”kvartade” med två varv kvar.

Vart vill jag komma? Precis som Jorma Kontio är rädd för att komma på kant med Åke Svanstedt är vi journalister ibland, och i vissa fall, rädda för att skriva vad vi egentligen tycker. Givetvis inte bra men det är tyvärr den värld som vi lever i.

Nu är jag lite rädd att Erik Adielsson ska bojkotta oss, därför måste jag ge honom beröm också. ”Vinnarskallar”, tycker att det inslaget växt enormt och kul att se de inblandade bjuda så mycket på sig själva. Det senaste programmet fick mig att skratta en hel del.

Dags för SM i helgen. Har faktiskt ett SM-guld. Distriktslag-SM i innebandy. Finalen avgjordes på konstgräs och det enda stora med det var väl att radiosportens bästa sedan jag föddes, Lasse Granqvist, var överledare…

Kanske bästa referatet nånsin, klicka och njut.

Hur ska man lösa V75-jackpotten på lördag då? Ingen idé att försöka plocka ner månen, utdelningen i lördags är väl ett bevis för att det inte behöver hände så mycket när det är jackpot.

Det är bara att fortsätta att singelstrecka 7 Mellby Sambuca (V75-1) tills han förlorar. Läget är trist men han har ju två startsnabba ”hjälpryttare” invändigt…

1 Quicksilver (V75-2) från innerspår med Örjan över rätt distans är en given A-häst för mig. Han gick riktigt fort efter galoppen i lördags.

2 Maharajah (V75-3) då, hur ska man göra med honom? Han förlorade ju årsdebuten både som fyra- och femåring och det är läskigt att spika någon som har varit borta så länge, hur bra dom egentligen är. Fem streck känns heltäckt och 9 Juggle Face är ett måste.

Fjärde är vidöppet men 7 J.L.’s Buv ser ut att bli härligt underskattad. Efter min ”badkarskörning” sitter han i spets i första sväng. 9 Astonishing Ride ser också ut att bli mycket streckvärd.

Men det är ju bara spekulationer, för vem vet vad som händer med strecken sista kvarten på lördag?

4 Friday Starlight (V75-5) gillar jag skarpt och han kan vara en chansspik. Första tanken var att han borde ha vunnit senast men efter att ha sett om loppet kan man konstatera att det gick otroligt fort sista halvvarvet. Nu blir det spets, släpp och open stretch. Kan det bli bättre?

10 Olivia Lavec vinner Sto-SM (V75-6) om hon är lika bra som i Halmstad. Och i V75-epilogen är det bara att strecka så mycket plånboken tål.

/Numera under bojkottshot