Patrik O Andersson fortfarande nedsövd

STOCKHOLM TORSDAG

Läget är stabilt för Patrik O Andersson, 34, som sparkades medvetslös av en häst under ett träningsjobb i tisdags. Åbytränaren vårdas på intensivvårdsavdelningen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg och var på onsdagskvällen fortfarande nedsövd.

Patrik O Andersson fortfarande nedsövd

– Man har konstaterat två blödningar i hjärnan. Däremot hade nacken klarat sig. Först hade läkarna tänkt väcka upp honom i eftermiddags, men då upptäckte man att det kunde finnas skelettskador i ansiktet. Den undersökningen måste bli klar innan det blir aktuellt att låta honom vakna, berättar Patriks syster Caroline Andersson.

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset vill man inte ge några detaljer i fallet.

– Jag kan bara bekräfta att det är en man i 30-årsåldern som kom in i går eftermiddag efter att ha blivit sparkad av en häst. Vid ankomst var tillståndet allvarligt, men detta har nu förbättrats till stabilt vilket betyder att vi inte bedömer att det är någon fara för patientens liv, säger pressansvarige Göran Samuelsson.

Olyckan inträffade på träningsanläggningen Balltorp utanför Göteborg på tisdagseftermiddagen. Patrik O Andersson körde ett träningsjobb då hästen blev skrämd, slog sin tränare ur sulkyn och träffade honom med en spark i ansiktet.

Patrik O Andersson har varit olycksdrabbad tidigare. För femton år sedan blev han sparkad av en häst i en hage och tvingades efter det genomgå flera ansiktsoperationer.

Robin Johansson

Foto: Petri Johansson