Dags för Derby Clipper

– Han har gått fruktansvärd tung träning i vinter och både kan och ska behöva ett eller ett par lopp i kroppen innan han ska vara på topp, menar Jan Hellstedt.

– Han gick nyligen ett jobb inne på Mantorp och landade på strax under 1.19/2100. Han avslutade sista 1000 efter 1.17 och det var med spända linor och 84 i plus efter jobbet. Han var så löpsugen att han inledde med två korta galopper i början men han ställde sig snabbt och var ifatt de två andra direkt.

Tycker du att han har förändrats på något sätt med några månaders vinterträning i kroppen?

– Man kan nog säga att det blivit mer häst av honom. Han var ju ganska välväxt redan ifjol men då var lite mer som en övergödd tonåring. Nu har omvandlat en del av sina kilon till muskler.

Vad tror du om kvällens uppgift?

– Jag tror att han kommer att göra ett riktigt bra lopp men tänker inte ge order om någon tokkörning. Det bästa vore om han fick kliva på i spåren 800 kvar. Jag vill vinna alla lopp mina hästar ställer upp i men det här är inte det viktigaste för honom i år.

Vad jag förstår så är Kungapokalen årets första stora uppgift för honom?

– Ja, det stämmer. Det har blivit lite ”tight” om tid eftersom några unghästar i stallet drabbades av höga vita. Derby Clipper var inte sjuk men jag ville av säkerhetsskäl vänta och få svar på blodproven och det gjorde att han missade två jobb. Men jag är inte det minsta orolig utan tror som sagt att han kommer att göra ett bra lopp direkt ikväll.

Av: Stefan Berglund