Kolgjini finåkte med Going Kronos

Andra uttagningsloppet till Olympiatravet var huvudnumret i lördags på Jägersro och efter en perfekt resa blev den en bejublad seger för hemmaekipaget Going Kronos och Lutfi Kolgjini.

Kolgjini hade sagt innan att han skulle köra ett snällt lopp och nu löste det sig perfekt då ”Ludde” kunde placera Going Kronor i andra par utvändigt, bakom tätduon Torvald Palema och Kito du Vivier. Mitt i sista sväng fick Going Kronos anfallsorder och mitt på upploppet hade han kopplat grepp på franske Kito du Vivier.

– Han var lugn och fin och jag tog det lugnt från start. Jag visste inte om Svanstedt skulle släppa till Kito du Vivier och vill avvakta lite bakom. Han är inte så tvärspeedig så därför satte jag in attacken i sista sväng. Jag satt bara och åkte över upploppet. Han hade bomullen kvar i öronen och gott om krafter kvar. Han var lugn och fin och hetsade inte upp sig och var fokuserad på uppgiften. Han visade också att löphuvudet finns kvar, sa Lutfi Kolgjini efter segern.

Franske Kito du Vivier tog den andra finalplatsen till Olympiatravet där fransosen var mycket tapper efter att ha travat utvändigt ledande Torvald Palema hela vägen. Torvald Palema skrynklade dock ihop helt sista biten och slutade sist av de felfria hästarna.

Bestraffningar

V75-1: Torbjörn Jansson 2000 kr, för att ha kört för tidigt över startlinjen.

V75-3: Björn Goop och Lutfi Kolgjini båda 200 kr för sen ankomst till defilering. Franck Nivard, 7500 kr, avstängning 080412-080414, felaktig bruk av körspö.

V75-4: Åke Svanstedt 1500 kr, för felaktig voltning.

Passas nästa gång

Jula Mr Broline hamnade långt bak från bakspår men avslutade starkt fram till andraplatsen via 13,2 sista 700. Han visade att formen fortsatt är på topp och vinner snart lopp igen.

Cacao fick vandra fram utvändigt om ledaren efter 700 meter och höll starkt till andraplatsen. Hon är riktigt på gång nu och snart sitter också första årssegern.

Linda Chip blev över och tvingades backa ner i kön men avslutningen fram till andraplatsen var av bästa märke. Hon visade att formen sitter där och är värd se upp med framöver.

Av: Tommie Åkergren