Lord Capar fortsatt obesegrad i år

Treåringsstjärnan Lord Capar har inlett året på bästa sätt och tog årets tredje raka seger på Solvalla i söndags. Den här gången fick han för ovanlighetens skull ett lite snällare upplägg och sättet han rundande fältet i 12-tempo sista 700 från tredje utvändigt var mäktigt. Treåringen avgjorde direkt in på upploppet och körande Örjan Kihlström kunde sitta och finåka sista biten.

– Jag lyckades köra ett vettigt lopp för en gång skull och han var åter väldigt rejäl. Han är ingen glänsare från sidan men verkligen effektiv och har väldigt bra löpskalle, sade Örjan Kihlström efter loppet.

Glenzer glänste och visade rejäla takter

Glenzer V.G. galopperade snöpligt bort en seger i början av upploppet i senaste starten. Nu tog han revansch och gjorde det med besked. Trots tredjespår i tufft tempo fram till utvändigt ledaren var han bara bäst. Fyraåringen hade avgjort loppet i ett tidigt skede och med tanke på upplägget var segertiden, 13,5/1640 auto, mycket imponerande.

Fyraårige stoet Bobtail ser ut att få en mycket fin säsong. Visserligen fick hon ett ganska bra lopp i stenhårt tempo men att vinna på 13,7/2140 auto i årsdebuten är starka papper.

– Stig H har gjort ett bra jobb i vinter. Hon kändes ruggigt fin, hade tussarna kvar i öronen och jag rörde aldrig henne med spöet, sade Erik Adielsson.

Av: Ola Thimrén