Beanie M.M. övertygade i årsdebuten

V64-inledningen avgjordes redan i starten och blev odramatiskt. Favoriten Calamara Donna (bilden) följde bilen i en provstart före tävlingarna och visade även samma fina uppfattning när det blev allvar. Ingen ville sedan syna favoriten och det blev ett blufflopp. Calamara Donna behöver dock inte be ursäkt, hon gled enkelt undan via 12,5 sista 700 utan pressas och hon ser ut att vara något för de större årgångsloppen.

Beanie M.M. övertygade i årsdebuten

Storfavoriten i andra avdelningen Infatti November fick offra en 13-speed i tredjespår i 500 meter för att nå ledningen efter ett drygt varv. Det gjorde att han fick mjölksyra sista biten och det syntes tidigt att han inte skulle kunna stå emot tappra Pearsall Delivery. Den sistnämnde fick marschorder halvvägs in i loppet och landade utvändigt ledaren med dryga varvet kvar. Halvvarvet kvar gick stoet i rejäl närkamp med favoriten och redan i början av upploppet var det avgjort. En riktig styrkedemonstration och fler segrar lär vänta.

Bonus Käll fick ingen bra start i den tredje avdelningen och tvingades göra slitgörat utvändigt värste motståndaren Latitud. Dessa lämnade konkurrenterna i sista sväng och stred sida vid sida upploppet ned. Bonus Käll plockade fram löpskallen och avgjorde kort före mål på ett tilltalande sätt. Att han sprang och slog i sulkyn verkade inte bekomma honom det mista och det är här är en häst med potential att gå långt. Han var dessutom första häst att kvala in till V75-finalerna under elitloppshelgen.

Super Brian förbättrad efter skoryck

Åke Lindblom ryckte skorna på Super Brian och det gav en växel till. Super Brian fick ingen snäll resa (mestadels utvändigt ledaren) och var rejält stum sista biten men hann med minsta möjliga marginal undan för bra spurtade Supersall i den fjärde avdelningen. Favoriten Fisher King uppträdde spänt och galopperade dubbelt.

J.S.Sensation spurtade till knapp och pliktskyldig seger i V64-5 efter att ha fått ett perfekt lopp i draget. Gordonia Dag fick öppna mycket snabbt för att nå ledningen och stred berömvärt hela vägen in i mål.

Kvällens höjdpunkt var tveklöst Victory Tillys lopp (V64-avslutningen). Det började dock inte speciellt bra då förhandsfavoriterna Race Fan och Dig for Dollars galopperade innan bilen släppt fältet. Årsdebuterande Beanie M.M. drog med stora kliv till ledningen. Där fick han dra i eget tempot tills han fick Gift Kronos (först i andraspår hela loppet) snett utvändigt om sig mitt på sista långsidan. Därifrån och in duellerade femåringarna i rasande tempo. Beanie M.M. fick en längd försprång vid början av upploppet och samma veva började Gift Kronos att bryta ut flera spår. Båda hästarna höll farten strålande men Beanie M.M. vann med en säker längd i lite bekväm stil. Det såg ut som att han hade kunnat sträcka på sig om han haft en häst alldeles utvändigt om sig. Att vinna på 13.7/2140 auto under rådande förutsättningar är mycket imponerande och det går knappast att årsdebutera på ett bättre sätt.

Rätt rad och utdelning:

1-15-6-12-5-7

Sex rätt: 17.099 kr

Fem rätt: 137 kr

Fyra rätt: 15 kr

Dagens dubbel:

5-7 = 21,53

Ramloppen:

Ostartade Trim (bilden) vann kvällens första lopp på ett mycket övertygande sätt. Den välstammade treåringen påminde lite om Conny Nobell i rörelsemönstret och sättet han avgjorde på var riktigt tilltalande. Man kanske inte ska dra några större växlar av den här segern men synintrycket var tveklöst att det här handlar om en jättetalang.

Beanie M.M. övertygade i årsdebuten

Monteloppet (lopp 2) gick i ett rasande tempo. Fridhems Ambras helsyster Fridhams Påska fick ett fint lopp i draget. Övertog ledningen dryga halvvarvet kvar och var sedan aldrig hotad. Favoriten Nasty Composite hade ingen av sina bättre dagar. Travet stämde inte och galoppen 850 kvar kom inte oväntat.

Svensk uppfödningslöpnings-vinnaren ifjol, Micro Mesh, defilerade hem lopp 9. Treåringen lunkade till ledningen och sedan visade konkurrenterna stor respekt för ”Luddes” stjärna. I en visslande avslutningen joggade Micro Mesh undan till en mycket lätt seger och såg helt obrukad ut.

Ikon Tilly vann lopp 10 efter en svettig finish. Den galopplystne treåringen kostade på sig en kort markförlust på startrakan och hamnade i fjärde utvändigt. Men via strålande 11,8 sista 800 med lite spår på vägen så fångande han in ledande storfavoriten Infinity Broline kort före mål.

Taxi Cajsa (lopp 11) och Athos Sund (lopp 12) fick båda loppen körda i halsen (rygg ledaren). Båda var duktiga men det var billiga triumfer.

Bevakas nästa gång:

Innocent Face (lopp 3) satt fast med rubbet och såg formstark ut.

Isa Tilly (lopp 3) agerade lite segt men avslutade 12,8 sista 700 i årsdebuten och går säkert framåt rejält med loppet i kroppen.

Milford Sound (lopp 4) hamnade i en trött rygg på sista långsidan och spurtade piggt i skymundan.

Dig for Dollars (lopp 8) var markant förbättrad i årets andra start. Trots en galopp avslutade han 10,7 sista 800 och tog lite på täten. Han närmar sig toppform.

Balder Exclusive (lopp 12) avslutade 11,2 sista 700 med ett ettigt upplopp.

Ola Thimrén

Foto: ALN.

Beanie M.M. övertygade i årsdebuten Beanie M.M. övertygade i årsdebuten Beanie M.M. övertygade i årsdebuten