Forssell ny tränare på Fricks gård

Efter den svåra olyckan på Solvalla i mars lämnade Jim Frick i höstas beskedet att han slutar som travtränare för att istället helt och fullt koncentrera sig på sin rehabilitering. Vad som ska hända med hans rörelse på Östunabergs gård i Knivsta norr om Stockholm har länga varit oklart, men nu är det bestämt att Fricks verksamhet avvecklas och att Axevallatränaren Anna Forssell flyttar in som tränare på gården från och med 1 mars.
– Vi har gått ut med brev där vi har informerat hästägarna. Vi kommer att ha personal fram till sista april och får fasa ut rörelsen under den tid som är, säger Åsa Frick.

Är det aktuellt att Forssell tar över Jims hästar?
– Det är helt upp till Anna hur hon vill sköta sin rörelse och det får stå mellan henne och hästägarna i så fall. Men vi hoppas att Anna ska bli den största kvinnliga tränaren på Solvalla och att hon kan locka tjejer som hästägare. Jag tror att det kommer bli roligt här ute framåt våren.

Hur mår Jim i dagsläget?
– Det är bra med honom med tanke på allt som har hänt och han tycker att det är roligt att det fortsätter att vara aktiviteter på gården. Men man kan inte säga att han är fullt frisk. Det tar lång tid sådant här och det går sin gilla gång.

Av: Kanal75