Tips till V4 Gävle fredag 28 mars

Bästa spiken:

11 Raging Fool (V4-4) har imponerat stort i sin fem segerlopp och har visat att han kan vinna såväl med lopp i ryggar och attack på sista långsidan som från dödens. Nu handlar det förvisso om bakspår men hästen har uppträtt förnuftigt och det ska inte vara någon större galopprisk. Motståndet skrämmer inte det minsta och det här ser faktiskt ut som klassblandning.

Tips till V4 Gävle fredag 28 mars

Chansspiken:

7 Salin Gid (V4-3) är en riktig startraket som svarade för några riktigt starka lopp under fjolåret. Nu har han ett lopp i kroppen efter halsoperation och vintervila. Han skötte sig fullt godkänt som knappt slagen från ledningen då och med det loppet i kroppen tror jag att han är segermogen nu. Det finns några snabb på insidan men Gävle har vinklad vinge och Daniel Olsson är helt inställd på ledningen. Sedan tror jag ingen kan rubba honom över dagens korta distans.

Salin Gid (V4-3) var vi jättenöjda med i årsdebuten. Han hade varit borta länge och hade opererats i halsen under uppehållet. Han var väldigt mycket jobbad men bara i lugna farter och med tanke på det var han väldigt positiv. Normalt sett är han den typen av häst som går framåt mycket med lopp i kroppen och det låter också på tränaren som om hästen tagit loppet på rätt sätt. Han missade några gånger i slutet av fjolåret men det berodde nästan alltid på att han hade problem med halsen. Av årsdebuten att döma så blev operationen lyckad. Han är rysligt snabb från start och med Gävles vinklade startbilsvinge och kort distans så kommer jag att ladda för ledningen. Sedan tycker jag absolut att han ska vara ett segerbud, säger Daniel Olsson som kört Salin Gid i hans flesta starter.

Rysaren:

Tips till V4 Gävle fredag 28 mars

7 Lime Casted (V4-1) skötte sig riktigt bra i årsdebuten. Efter en resa i tredje invändigt backade Jim Frick ut honom till attack in på upploppet och han fullföljde riktigt bra med 14,5 sista 800. Han bör gå framåt med det loppet i kroppen. Fyraåringen har vid något tillfälle visat att han kan öppna snabbt bakom bilen och bör hamna ganska bra till med hjälp av den vinklade vingen. I ett öppet lopp vill jag varna speciellt för honom.

Långskottet:

1 Victoria Speed (V4-2) hakade på bra som tvåa bakom Lady’s Photo på Solvalla för en tid sedan. Senast fick hon en resa i fjärde utvändigt men hamnade i trötta ryggar in i sista kurvan. Hon bet dock i riktigt bra över upploppet och jag tycker att hon gav ett ganska trevligt intryck. Från innerspår får hon en fin resa och med lucka i tid så&

Systemet:

V4-1: 2,3,5,6,7,8 (12-10)

V4-2: 1,2,3,5,6,7,8,9 (11-4)

V4-3: 7 Salin Gid (5-8)

V4-4: 11 Raging Fool (3-13)

48 rader/96 kronor

Av: Stefan Berglund