V65-tips till Solvalla 30 mars

Spikarna:

Lord Capar (V65-4) har inte kort många fel i karriären och senast var han mycket rejäl då han först efter en tuff körning var tvungen att släppa till Micro Mesh för att sedan gå ut och avgöra den tunga vägen. Lord Capar möter här några klart dugliga motståndare och framförallt Arnie Super Jazz leker man inte med. I senaste mötet var den sistnämnde nära i mål men nu har Lord Capar ett par lopp i kroppen och jag tror att hårdheten fäller avgörandet. Örjan Kihlström lär köra fram utanpå den trolige ledaren Arnie Super Jazz tidigt och jag tror att han plockar ner honom.

Glenzer V.G. (V65-1) är inte att lita på och galopperade då han var på väg att koppla grepp i sin senaste start. Jag tvivlar inte på att han är bästa hästen i loppet och här är det vinna eller försvinna som gäller. Jag chansar på det förstnämnda.

V65-tips till Solvalla 30 mars

Låset:

Två hästar bör räcka långt i V65-5. Wind Velocity hade imponerat i raka segrar innan hon senast inte alls fungerade. Troligen var det en tillfällighet och hon det givna tipset här och det troliga är att hon körs till spets och sedan stannar där in i mål. Jag vågar dock inte ta bort Stig H Johansson årsdebuterande Bobtail som visade ruggiga resurser som treåring. Nu är det första starten sedan augusti och hon ska inte vara på topp förrän i Drottningen Pokal som avgörs i början av maj. På grundkapacitet kan hon dock räcka redan nu. Jag tycker att övriga är flera klasser sämre och det här är ett mycket stabilt tvåhästarslås.

– Bobtal visade ju riktigt lovande takter som treåring och det blir spännande att se vad hon kan uträtta i år. Vinterträningen har inte fungerat helt fläckfritt, men på slutet tycker jag att hon känts fin. Konditionsmässigt ligger hon nog ganska bra till. Bobtail har dock inte tränat snabbare än 1.22/2100 m och hon är naturligtvis inte i bästa tävlingsform ännu. Siktet är i första hand inställt på Drottningens Pokal på Åby i början av maj och innan kvalet dit vill jag helst att hon ska hinna få ytterligare ett lopp i kroppen. Motståndet i hennes årsdebut är riktigt bra och förhoppningen är i första hand att hon ska sköta sig. Att Bobtail redan nu ska räcka till vinst mot äldre hästar kräver jag inte, säger Stig H Johansson på sin hemsida

Draget:

Digital Marquee (V65-3) har bara två segrar på 41 starter i karriären men jag tror det snart kommer att lossna för henne. Hon är mycket stark och har inget emot den långa distansen. Senast visade hon också lite snabbhet då avslutade drygt 13 sista 800 ute i tredjespår bara för att bli snuvad av Stacy, som lifta med bakom, precis på ritsen. Med rätt lopp kan det mycket väl bli seger nummer tre.

V65-tips till Solvalla 30 mars

Långskottet:

Lindy’s Quick Dame (V65-6) vinner sällan men har nog aldrig varit så bra som nu. Här luktar det rygg på ledande Victor Bris och kommer luckan i rätt tid, inte för tidigt och inte för sent, kan hon sätta dit nosen först.

Överstreckad:

Leading Lantern (V65-6) var ruggigt bra senast då han provades både barfota och med helstängt huvudlag för första gången. Då handlade det om spets och kort distans och den här gången är förutsättningarna hela annorlunda. Visst kan han vinna men som favorit är han sårbar från det här läget och jag garderar rejält.

Systemet:

V65-1: 5 Glenzer V.G. (10-4)

V65-2: 1,3,4,7,8,9,10 (5-12)

V65-3: 6,9,11,13 (4-5)

V65-4: 9 Lord Capar (4-2)

V65-5: 6,9 (2-11)

V65-6: 1,3,4,5,8,12 (9-2)

336 rader/kr

DD-förslag:

DD-1: 6,9

DD-2: 1,5,12

6 kombinationer x 30 kr = 180 kr

Av: Stefan Berglund