Streckanalys till V75 på Eskilstuna 5 april

Bästa spiken:

Conrads Garland (V75-2) har vunnit nästan hälften av sina starter och kan massor när han står på fyra fräscha ben. Det verkar han göra nu och han var klart bra vid segern senast då han tvingades till ett tufft tempo i ledningen. Han är kvick från start och från springspår har jag svårt att se att det inte ska bli spets. Sedan måste det vara mycket bra segerchans.

Chansspiken:

Streckanalys till V75 på Eskilstuna 5 april

Orso (V75-6) är i nuläget bara streckad på 13 procent och det tycker jag är alldeles för lite. Det finns väl risk att han går upp till nästan det dubbla sedan Nybrink ”blåst upp” honom i TV men han är ändå högintressant. Senast fick han en invändig resa och svarade för ett mycket vasst upplopp mellan hästar. Han såg mycket stark ut i målgången och hade kunnat hålla samma fart en bra bit till. Favorit i loppet är Carmel men faktum är att Orso hade betydligt bättre tryck över mål. Carmel är säkert en bättre häst i grunden men Orso har läget. Han är snabb ut och med tanke på att det är open stretch i Eskilstuna finns det olika möjligheter mot vinst. Som en parantes kan nämnas att Orso gjorde sitt livs lopp då han vann ett ramlopp den här tävlingsdagen ifjol. Han vann då på 14,4/2140 auto och verkar tveklöst på väg mot den formen igen.

Spetsdraget:

I V75-1 är Barfine Player (V75-6) klar streckfavorit och löser det sig bara från innerspåret har hon förstås bra chans. Jag tror dock inte att hon kan försvara ledningen och då krävs en del tur på vägen. Jag vill istället varna lite för Foretta (16 %) som med några lopp i kroppen kan vara segermogen. Hon är inte alls så tokig bakom bilen och jag ser henne som första kandidat att få överta ledningen från Simb Mirage.

Streckvärda:

Sprite Ås (V75-4) hade ingen bra dag i sin V75-debut men alla har rätt att ha en dålig dag och enligt tränare Pedersen uppträder hästen som vanligt i jobben. Nu är läget iskallt men jag har ändå svårt att skaka av mig hans 11,5-avslutning sista 500 för tre starter sedan. Får han lite hjälp med tempo och ryggar kan han fälla allt. Förra gången var han jättefavorit nu är han bara streckad på var femte kupong.

Timetosaygoodbye (V75-7) har under hela sin karriär tampats strax bakom de bästa i kullen och gått till final i de flesta av årgångsloppen. Efter en Frankrike-sejour gjorde han comeback i V75 på Romme nyligen och fick då göra grovjobbet i spåren sista 750. Han stumnade lite sista 100 men var ändå inte speciellt långt efter vinnande Blue Canyon i mål. Här har han ett fint läge och med loppet i kroppen blir jag inte ett dugg överraskad om han sätter huvudet först till 13 procent.

Rysarbudet:

Streckanalys till V75 på Eskilstuna 5 april

Vinning Kos (V75-5) vann på 22,0 senast trots en kort galopp i inledningen. Han är normalt några klasser sämre än Järvsöfaks och Moe Odin men dessa har bakspår och har väl i ärlighetens namn inte behövt visa så mycket i sina senaste starter. Järvsöfaks med 175 segrar på 200 starter kan dock aldrig kallas överstreckad men han är trots allt 14 år och ska man börja gardera honom så är det väl nu. Kanske Vinning Kos kan sno åt sig ledningen och strular det bara det minsta för favoriterna kan han hålla undan till glada 5 procent.

Chanssystemet – 972 rader:

V75-1: 1,5,7 (9-10)

V75-2: 6 Conrads Garland (1-4)

V75-3: 1,4,5,6,8,9 (7-2)

V75-4: 1,3,4,5,6,12 (10-2))

V75-5: 5,10,11 (1-9)

V75-6: 2 Orso (11-3)

V75-7: 2,4,6 (7-5)

Av: Stefan Berglund