V4-tips till Rättvik 4 april

Spiken:

Västerbo New Style (V4-1) fick jag upp ögonen för första gången när hon startade i ett ramlopp när Hagmyren körde V75 i somras. Hon värmde då snabbt men galopperade 700 kvar i loppet. Sedan spurtade hon nästan i överljudsfart över upploppet och jag hade neråt 1.12 sista 500 på henne. Hon vann starten efter (tackar) men sedan har utdelningen varit klen. Hon har nu gjort två starter för Robert Bergh och var riktigt fin då hon vann i debuten för honom. Hon gjorde då jobbet själv i tredjespår sista 800 och vann utan att bottnas via 14,5 sista 800. Senast var hon dock lite blek som hårt betrodd på Dannero. Hon gick barfota i årsdebuten men med skor senast och det kan också vara en förklaring. Hon har vunnit tre lopp i karriären och gemensam nämnare för dessa är att hon då tävlat barfota runt om. Nu är det tänkt att det ska bli barfota igen. Läget är förstå trist men det är ett lopp utskrivet med fördel hästarna med spåren 7,8,11 och 12 vilket innebär att de har betydligt mer pengar på sig än de andra i loppet. Värsta hoten är nog också de med spår sju och åtta men varken Obelixa eller Firewall S.C. är några segerstaplare och även om de visat form kan det bli en jobbig inledning. Robert Bergh, som för övrigt bara har en egentränad med sig till Rättvik, kan dock krypa ner i kön och köra på sista långsidan. En bra spik att börja V4:an med.

– Västerbo New Style var bra i debuten för oss men lite blek senast. Vi har dock inte hittat några fel på henne och hon känns som hon ska i jobben. Blir banan fin är tanken att hon ska gå barfota och har hon lite flyt på vägen ska hon kunna räcka en bit, säger Robert Berghs försteman Jimmy Jonsson.

Rysarbuden:

V4-tips till Rättvik 4 april

Sugarcane Nips (V4-2) är en nioåring som vunnit sex lopp på 31 starter. I januari ifjol vann han ett lopp i Kalmar på 14,7/1640 auto. Efter det loppet provade han i V75 och var då spelad till tolv ggr mot hästar som Nec Carmolo och Fortune Access men galopperade då bort sig. Efter det har han dock inte uträttat mycket. Sedan några veckor tillbaka finns han i träning hos Bollnäs-tränaren Bo Landgren som säger så här om hästen:

– Jag har haft honom i ungefär tre veckor. Han har varit med i ett provlopp då han fick följa med där bak och landade på en 1.20-tid. Sedan har jag kört ett 1.18-jobb i 1600 meter med honom också och det kändes bra. Jag vet egentligen så mycket om honom men enligt uppgift ska han vara rätt snabb bakom bilen så jag får väl prova lite från start. Han galopperade en del under fjolåret men har inte visat några osäkra tendenser hos mig. Han är förstås svårbedömd även för mig men loppet verkar rätt öppet och fungerar han är han väl inte helt borta. Han kommer att gå barfota fram, säger Bo Landgren.

Saida Hornline (V4-3) har ingen rolig resultatrad men gjorde en del bra lopp ifjol. Bl.a. höll hon bra som tvåa från ledningen bakom Miss Delayed efter att ha öppnat 10 första 500 i ett sprinterlopp. Inför sin senaste start, som var efter en kortare vila, värmde hon vasst och hängde också med fullt godkänt efter invändig resa. Härifrån går det förstås åt en hel del tur men det är ingen högre klass på det här loppet och blir det lite överpace kan det gå vägen.

Miskos Incana (V4-4) var positiv som trea i årsdebuten på en svårbemästrad bana på Bergsåker. Efter en perfekt resa i rygg på ledaren och lucka i slutsvängen fullföljde hon bra oh var inte långt efter Squirtle och Arnie’s Super Fly i mål. Hon är knappast sämre med det loppet i kroppen. Hon har bara galopperat fyra gånger av sina 51 starter så femtespår ska knappast vara några problem.

Systemet:

V4-1: 12 Västerbo New Style (8-7)

V4-2: 1,2,4,9 (3-10)

V4-3: 3,4,8,9,12 (2-1)

V4-4: 3,5,7,8 (2-13)

80 rader = 160 kr.

Av: Stefan Berglund