V65-tips till Bergsåker 4 april

Spikarna:

Spik 1: Plantagenet (V65-5) gör årsdebut vilket generellt alltid är vanskligt, men det är positiva tongångar från Stig H på hemsidan och motståndet är inte mycket att hurra över. Plantagenet utvecklades snabbt och positivt för Johansson under fjolåret och med en rejäl vinterträning i ryggen är säkert USA-importen ytterligare förbättrad. Det är ju också lite av SHJ:s adelsmärke att förbättra redan bra hästar. Utgångsläget är perfekt och det är stor spetschans. I V75 på Solänget i höstas svarade han ut Jaded i en 06,5-öppning första halvvarvet och hade sedan mod att gå undan till slut. Det känns som om det måste vara ringrost modell större för att fälla Plantagenet.

– Jag var väldigt nöjd med hur han fungerade under sin första Sverige-säsong. Tycker mig också ha all anledning att hoppas på ett nytt fint år för hans del. Vinterträningen har varit problemfri och han känns fin inför årsdebuten. Han var ju lite skabbig när han kom hit från Amerika i fjol vinter, så han är bättre förberedd i år. Har travat 1.20/2100 m som bäst på Stora Alby och snabbare än så kör vi sällan i träning. Plantagenet går med samma balans som i fjol och uppgiften på Bergsåker ser onekligen passande ut, med tanke på att han är riktigt startsnabb. Strular det inte måste han ha en bra chans, säger Stig H på sin hemsida.

Spik 2: Shejk Yerbouti (V65-1) har hittat stilen på allvar för Berghar´n och ståtar med sex ”raka” segrar. Senast öppnade Shejken bra utan att Robban maxladdade och var tidigt framme för att överta täten. Det ser ut att vara upplagt för en repris här och väl i spets sitter troligen favoriten lugnt. Det finns några andra fina hästar med i loppet men på den kanten är formen dunkel.

– Allt känns bra med honom efter årets fem raka segrar. Nu sägs det ju att Special Ås inte ska laddas utan köras bakifrån och då tror jag att Shejken ska komma till ledningen ganska enkelt. Sedan ska det vara en bra chans på nytt. Han gick med skor senast men nu blir det nog barfota bak om banan blir bra, säger Jimmy Jonsson.

Några luringar:

V65-tips till Bergsåker 4 april

11 Torinos Mali (V65-2) kördes snällt i tredje ytter senast och fick aldrig chansen till slut. Det blev bara en sjätteplats men det var tveklöst sparade krafter kvar i mål och det var tätt mellan placeringarna. Med det loppet i kroppen (det var årsdebut) är säkert formen förbättrad och från springspåret tar Ulf Eriksson en snabb start. Torinos Mali har spetsat från bricka sju tidigare, visserligen bara i en 20,5-öppning, men ändå. I nuläget är det bara sex procent på strecken och det känns intressant.

3 Lapp Lotus (V65-4) galopperade efter 150 körda senast. Kom snabbt ikapp och styrdes på fältet på sista långsidan. Resten av loppet gick han i tredjespår utan rygg och fullföljde klart bra, inte stort slagen som fyra. Nu räknar vi med att Janne Norberg håller i tåtarna och når ekipaget till spets stångar man emot länge. Streckad på var femte kupong i nuläget. Vi kan också nämna att Lapp Lotus numera bara rids i värmningen och det har han svarat fint på.

8 Anke Boy (V65-6) har tre lopp i kroppen och är värd att passa. Näst senast vann han efter attack in på upploppet från andra ytter och visade då 12,5 sista 800. Senast höll han bra i dödens och här kan han få en invändig smygare. 16% i skrivande stund.

Systemet:

V65-1: 4 Shejk Yerbouti (3-8)

V65-2: 3,4,6,10,11 (13-12)

V65-3: 1,3,8 (9-5)

V65-4: 3,5,6,9 (1-10)

V65-5: 1 Plantagenet (10-4)

V65-6: 2,7,8,10,12,13,14 (1-3)

420 rader/kr

Av: Lars Bostedt