V4-tips till Dannero 9 april

Spiken:

Bagheera Marib (V4-2) återkom efter ett par månaders vila senast och öppnade då snabbt till ledningen och inledde i 17,5-fart första varvet. Han var på väg mot segern då han tappade travet mitt på upploppet och galopperade 100 kvar. Utan fadäsen hade han landat 16,5/1640 med en 14,5-avslutning sista 700. Det här är kanske ingen stjärna men han är snabb från start och jag tror inte att han missar ledningen. Motståndet håller tämligen låg klass och det bör inte finnas någon anledning att släppa. Håller han sig sedan i skinnet ska det kunna bli revansch för Bagheera Marib och Micke Björklund i detta lärlingslopp. De har för övrigt redan en seger tillsammans men det hade som sagt kunnat vara två.

Överstreckad:

V4-tips till Dannero 9 april

Stoms Alex (V4-2) är ofta hårt betrodd men har sällan imponerat på mig. Han har vunnit tre segrar i karriären och alla över kort distans – nu handlar det om full väg. Han är snabb ut men kan knappast av egen kraft ta sig förbi Bagheera Marib och jag tror inte att Stoms Alex skulle vara så kaxig om det blir en utdragen spetskörning eller om han hamnar utanpå ledaren. Nej, ska Stoms Alex spräcka segernollan över full distans krävs nog ett optimalt smyglopp och lucka i rätt tid.

Låset:

V4-tips till Dannero 9 april

Myllarfaks och Bergekungen bör vara ett starkt lås i V4-3. Den förstnämnde vann sju lopp på 19 starter i fjol och har nu årsdebuten undanstökad. Han orkade då inte riktigt från ledningen men var inte stort slagen och bör gå framåt med loppet. Det luktar spets igen och med loppet i kroppen kan det räcka in i mål. Jag vågar dock inte ta bort Bergekungen som alltid går in i mål och har han bara hygglig kontakt med Myllarfaks 300 kvar kan han knäppa honom sista biten.

Skrällbudet:

V4-tips till Dannero 9 april

Lidoboy Gagn (V4-4) har vunnit åtta lopp på 35 starter och kan en hel del då han står på fyra fräscha ben. Nu handlar det om årsdebut och fräschören bör vara okej. Han har tidigare gjort några riktigt bra lopp efter vila och ifjol spurtvann han ett lopp den 23 mars när han återkom efter nästan tre månader tävlingsuppehåll. Dags för repris?

V4-tips till Dannero 9 april

Långskottet:

Rydens Apache (V4-1) är ingen stjärna och har ett väldigt svårt läge men det är också därför han hamnar under rubriken ”Långskottet”. Näst senast såg han riktigt fin ut som fastlåst till kort före mål då han sköt till bra. Senast var han ganska hårt spelad mot bl.a. Power to Charm och öppnade han bra från tillägg innan galopperade efter 75 meter. Han gick sedan en bra repa och såg taggad ut innan han felade på nytt 900 kvar. Nu körs han för första gången av Robert Bergh och han brukar kunna få fart på hästarna. Det går förstås åt massor av tur härifrån men tvåprocentare står sällan med tre ben i mål.

Systemet:

V4-1: 1,2,3,4,6,10,12 (5-8)

V4-2: 2 (1-3)

V4-3: 3,9 (2-7)

V4-4: 2,4,5,6,11 (12-1)

70 rader = 140 kronor

Av: Stefan Berglund