V4-tips till Bollnäs 11 april

Chansspiken

V4-tips till Bollnäs 11 april

Jag går ut hårt och spikar 7 Marinekungen i V4-1. Han har gjort det bra i de två senaste starterna och formen sitter där. Senast på Rättvik spurtade han rappt efter en sen lucka. Han kan öppna bra bakom bilen och den korta distansen är inga problem. Jag tycker att han är en sund spik att inleda omgången med och han blir knappast favorit på strecken.

– Jag tycker att han står lite på tur för seger. Jag kommer väl inte att bränna allt krut från början men han är hyfsad iväg. Jag hoppas att vi kan hitta ner i en bra position direkt. Någon spik är han kanske inte men han ska räknas. Det blir skor som vanligt, säger John Byström.

V4-tips till Bollnäs 11 april

Rysaren

11 Nuclear Zone V4-3) är inte så tokig men har inte fått många streck på sig i dagsläget. Visst är det långsökt att han bara ska gå ut och vinna men vill man ha lite större återbäring så måste man leta kantbollar. Speeden är Nuclear Zones bästa vapen och det finns flera motbud som kan sätta upp lite tempo på loppet.

Streckvärda

4 Evita Pil (V4-2) fick aldrig chansen i ett ganska tufft lopp på Solvalla. Evita har härdats inom rikstoton och har definitivt kunnande som räcker. Det senaste loppet var nog bra för psyket och nu får vi hoppas att luckan uppenbarar sig.

2 Samir Boy (V4-3) fick chansen sent senast och sköt till bra. Han har ett perfekt andraspår bakom bilen och blir det lite tempo på tillställningen så biter hans speed extra bra.

Intervjuer

5 Tronjatrym (V4-1) – Vi har haft honom i en och en halv månad. Det är en fin häst och jag har inget negativt att säga. Jag har som snabbast kört 1.36 full väg med honom och i jobben kan man inte tro att det ska vara någon osäker häst. Vi har gjort lite småändringar på honom, bl.a. satt på ett par knäkappor på honom och lättat honom lite fram. Men vi får ta det här som ett test och ligga lite lågt, säger Per Ådefors som sköter hästen.

6 Wakeup Little Jojo (V4-3) – Han var stark och rejäl vid vinsten på Rättvik och i den senaste starten kom han inte riktigt till men spurtade väl godkänt. Nu har han bättre läge och distans för hans del. Trönö Wallace såg jag senast och det är kanske ingen häst man slår från utsidan, men jag tycker att min ska räknas på tre, fyra hästar. Han går med skor runt om, säger John Byström.

Systemet

V4-1: 7 Marinekungen (5-12)

V4-2: 4,7,9,12 (3,10)

V4-3: 2,3,5,6,8,9,11 (4-1)

V4-4: 6,10,12 (2-8)

84 rader/168 kronor

Av: Anders Nordqvist