V65-tips Örebro söndag 13 april

Spikarna:

Bilbou A.U. (V65-1) har visat toppform och har varit riktigt bra i två raka segrar. Nu möter han också lite enklare sällskap och det mesta talar för att han sitter tidigt i ledningen. I den positionen springer han en en 1.15-tid och då får de värsta konkurrenterna på tillfägg svårt att hinna ifatt. Bilbou A.U. har visserligen inte startat med voltstart på ett bra tag, men han är inte direkt osäker och ska klara ett snävt fjärdespår. Han kan dessutom öppna ganska bra i voltstart och har tidigare spetsat från spår tre i volten.

Nursery Rhyme (V65-5) fick ge sig mot en smygkörd Ryan Trot i årsdebuten men travade 13,5 sista varvet och får fullt godkänt. Hon har säkert gått framåt rejält med det loppet i kroppen. Här har hon ett bra läge och då hon är snabb bakom bilen sitter hon i ledningen omgående. Från den positionen blir hon svårslagen, framförallt då värste konkurrenten Bobtail har dragit sämsta läget.

Nursery Rhyme gick godkänt i årsdebuten. Borde normalt gått framåt med loppet i kroppen och är nog vassare denna gång. Hon är snabb från start och normalt leder hon länge, rapporterar stall Walmann på sin hemsidan.

Rysaren:

V65-tips Örebro söndag 13 april

Device (V65-6) fick ett snällt lopp i årsdebuten och spurtade bra fram till andraplatsen bakom Andover Andover. Han går säkert framåt rejält med loppet i kroppen men har nu ett iskallt läget. Det krävs givetvis en hel del tur från bricka tolv men han inte mycket sämre än någon annan i loppet. Skulle det stämma till 100 procent för Device kan han bli en obehaglig överraskning för många.

Kuskintervju:

Fredrik Persson gästar Örebro med två intressanta treåringar:

Bel Air Coger (V65-2) har inte gjort ett dåligt lopp hittills men har fått stryk av Bring Me Back i de två senaste starterna. Hon har startat ganska tätt och har bra tränats på lugnt efter senaste starten men hon känns väldigt fin. Hon har ett bra läge och är startsnabb och jag kommer att prova för ledningen. Kommer vi till spets vill jag gärna köra där. Hon tävlar som vanligt barfota runt om. De värsta konkurrenterna har fått sämre utgångslägen och jag hoppas vi kan vara med i striden.

Nino Coger (V6-3) har också gjort bra lopp hela tiden men det brukar vara tuffare och jämnare mot hingstarna. Han har tränat på som vanligt och han känns fortsatt fin. Han provar bilstart för första gången men han är förnuftig så det ska inte vara några problem, jag tror dock inte han är någon snabbstartare. Senast blev det ett tufft lopp och han är bättre om han får smyga i ryggar. Det är inte aktuellt med några ändringar och han tävlar barfota runt om. Får han smyga med i ryggar kan han nog vara med på en bra placering men det är Bel Air Coger som jag tror har den bästa chansen, avslutar Fredrik Persson.

Intressant årsdebut:

Ivory Tilly (V65-2) inledde karriären med fyra raka segrar och kvalade också in till Svensk Uppfödningslöpning. Hon var inte som bäst i det loppet och har efter det vilat. Hon finns sedan en tid tillbaka i Olle Goops träning och gör högintressant årsdebut. Det gick också att läsa på ”Gooparnas” hemsida i torsdags att Ivory Tilly hade sett läcker ut i torsdagens rakbanejobb. Trots ett tufft utgångsläge ska Ivory Tilly passas direkt i årsdebuten.

Haver (V65-4) gör också intressant årsdebut för ”Gooparna” men har liksom Ivory Tilly dragit ett svårt utgångsläge. Stall Goop håller Haver högt och hon ska givetvis räknas trots läget. Haver var med i samma rakbanejobb som Ivory Tilly i torsdag och är säkert väl förberedd inför årsdebuten.

Systemet:

V65-1: 4 Bilbo A.U. (7-9)

V65-2: 3-6-10-11 (4-1)

V65-3: 3-4-5-6-8-11 (1-2)

V65-4: 1-2-11 (10-6)

V65-5: 4 Nursery Rhyme (8-6)

V65-6: 4-5-7-8-10-12 (1-9)

432 kronor/rader

DD-förslag:

DD-1: 4

DD-2: 4-5-7-8-10-12

6 kombinationer x 20 kronor = 120 kronor

Av: Tommie Åkergren