Streckanalys till V75 på Åby 8 maj

Spikarna:

6 Copper Beech (V75-1, 67 %) blir stor favorit men det känns fullt motiverat. Han återkom senast efter ett litet uppehåll och från ledningen höll han bra i en hypersnabb avslutning men kunde inte stå emot en makalöst bra Earl Tilly den gången. Copper Beech är mycket startsnabb och jag tror inte att någon invändigt varken kan, eller vill, svara Lugauers kanon. Den korta distansen är inget minus, speciellt om han kommer till ledningen, och med senaste loppet i kroppen borde formen vara ännu bättre nu. Det finns några bra hästar emot men ingen är riktigt i närheten av Copper Beechs kapacitet och han har helt enkelt toppchans.

Jag går ut rätt hårt och spikar även i V75-2. 8 King of Spader (49 %) inledde karriären starkt med fyra segrar i rad men därefter har det blivit tre förluster i rad. Det känns dock som att han kapacitetsmässigt står väldigt billigt inne i Klass II och jag är helt inne på att han återupptar segerstaplandet här. Åttondespår med voltstart är givetvis lite chansartat men över 2640 meter brukar det hinna lösa sig, speciellt på Åby med dubbla open stretch. Senast avslutade King of Spader riktigt bra via 11,5/800 som femma i ett kval till Kungapokalen bakom bland andra Harpers Joker. Med fritt i tid borde King of Spader hinna sänka det här gänget och jag spikar, lite grann på chans.

En kvartett höjer sig i båda storloppen:

I både Drottning Silvias Pokal (V75-3) och Kungapokalen (V75-7) känns det som att en kvartett höjer sig över resten och jag streckar fyra hästar i båda loppen. I Drottningens Pokal blir 2 Bobtail (60 %) klar favorit och visst har hon varit bra hittills i år. Senast höll hon enkelt undan för exempelvis Lie Detector och även vid segrarna innan har hon gjort det riktigt bra. Hon är stark och tål att göra en del grovjobb men det lär hon också få göra eftersom det knappast blir spets.

3 Sissel Godiva (24 %) har gjort två fina lopp i år och formen är starkt på väg uppåt liksom för 5 Lie Detector (25 %) som gjorde årsdebut senast. 1 Nursery Rhyme (22 %) tar troligen ledningen om Untersteiner J:r vill och sedan kan han bestämma om han vill prova där eller om det är läge att släppa och lita på hästens speed via open stretch.

De fyra försöksvinnarna i Kungapokalen är alla riktigt fina hästar och favorit blir givetvis 3 Adrian Chip (68 %) som har klart bäst meriter i loppet, bland annat med sin andraplats i Hambletonian ifjol. Han fick dock kämpa ordentligt i försöket men även om marginalen inte var så stor var det ändå rätt säkert. Här ”luktar” det dock dödens lång väg och ska man vinna ett så här bra lopp därifrån får man inte ha någon dålig dag. Adrian Chip är bra nog att klara av det men jag synar!

1 Artistic Ås (21 %) är mitt drag i loppet. Han såg lugnare ut senast vid mycket enkel spetsseger och ingen tar en längd på honom från start. Det låter från stallet som att Johnny ska köra i spets men frågan är om det inte för hästens skull vore allra bäst att släppa och utnyttja hans vassa speed istället? Hur som helst har han bästa läget och kan han dämpa tempot lite i ledningen blir det inte lätt för övriga att hinna på vrålspeedige Artistic Ås. Högkapable stallkamraten 2 Wellino Boko (29 %) och fine 4 Harpers Joker (11 %) tar jag också med och därmed känns loppet heltäckt.

Dragen:

5 Krycka (V75-4, 10 %) är i mina ögon märkligt bortglömd här och känns klart intressant. Spåret är förvisso inget plus men felfri har hon visat fin kapacitet. Senast vann hon lätt efter att tidigt ha kommit till ledningen och gången före galopperade hon in på upploppet i ett V75-lopp och hade varit långt framme annars. Hon gick med skor senast (fel i programmet) och verkar fungera bäst så och går hon bara felfritt tror jag på god chans bland enbart ston.

Streckanalys till V75 på Åby 8 maj

1 Carnegie Hall (V75-5, 13 %) känns högintressant i detta vidöppna lopp och ett tag var jag inne på att chansspika honom. Han har hunnit med två starter i år och gjort bra lopp båda gångerna, och faktum är att han varit bland de tre i tio av sina 13 starter i karriären. Han är snabb ut och har ett perfekt läge. Möjligen får han svårt att svara ut 4 Hälge Marje men rygg på ledaren är inte alls fel på Åby. Att dessutom Torbjörn Jansson kör nu istället för tränare Söderberg är givetvis ett jätteplus och jag har kraftig feeling för Carnegie här!

V75-systemet:

V75-1: 6 Copper Beech (3-4)

V75-2: 8 King of Spader (3-7)

V75-3: 1,2,3,5 (4-6)

V75-4: 1,3,5,6,7 (15-13)

V75-5: 1,4,5,10,11 (6-7)

V75-6: 3,5,11 (1-6)

V75-7: 1,2,3,4 (6-9)

1 x 1 x 4 x 5 x 5 x 3 x 4 = 1.200 rader/600 kr.

Av: Håkan Danielsson