V65-tips till Eskilstuna 13 maj

Spikarna:

8 Golden Tilly (V65-1) har tjänat runda halvmillen på blott fyra starter i år och utvecklats strålande. Han är stark och bör snarast gynnas av distansen. -Han har varit fin efter senast i lätta jobb. Distansen är en fördel och han går med norskt huvudlag och skor runt om. Det är ingen större skillnad med skor för honom, säger Glen Norman. Det här är ett genrep inför V75-finalen under elitloppshelgen och håller Golden Tilly formen blir han svårslagen.

2 Beween the Sheets (V65-5) visslade förbi på open stretch efter snabba 10/700 senast och har visat toppform på slutet. Hon är mycket snabb ut och har bland annat hållit ut Tucson Yankee i en 07,9-öppning första halvvarvet. Tony Wallin är säker och placerar henne i ledningen per omgående. Det ser ut som en riktigt bra chans och jag väljer att inte gardera.

Låset:

V65-tips till Eskilstuna 13 maj

I V65-4 ser det ut att stå mellan två hästar. Jag väljer att inte krångla till det utan streckar endast 3 Bonus Käll och 4 Another Chill. Bonus Käll galopperade direkt i starten från liknande läge senast. Stig H säger på sin sida att det var ”överraskande” och att Bonus ska ha ”en vettig chans om det inte strular”. Så bra som hästen har varit innan fadäsen senast är det bara att hålla med. Another Chill är dock en het utmanare. Han blev över från innerspåret på Rättvik senast men gick bra efter sen invändig lucka och var först kort efter linjen. Från fjärdespåret blir det tuff laddning för spetsen och det blir ingen lätt nöt att knäcka i spets. Timo Nurmos meddelar toppform på sin hemsida och två streck är starkt.

Dragen:

V65-tips till Eskilstuna 13 maj

1 Säby Jäntan (V65-3) fastnade i en iskall rygg 600 kvar senast och drogs bakåt. När luckan kom 150 kvar avlutade hon positivt och det var långt ifrån slutsålt i mål. 9% i nuläget.

4 Fast Marke (V65-6) har fått tre lopp i kroppen och gick fullt godkänt som oplacerad i det kval till Kungapokalen som vanns av Adrian Chip senast. Han är snabb ut och har spetsat från spår fem i volt efter snabba 14,5, just på Sundbyholm. Det är bra chans att Hans-Owe sänder till ledningen och i den positionen tog Fast Marke sina fem segrar under fjolåret. Som jag ser det är det hästen att slå och favoriten Raging Fool måste vara förbättrad gentemot senast om han ska vinna. Den sistnämnde fick det inte alls att stämma aktionsmässigt senast, men man kan ju anta att han är tillfixad inför detta. Fast Marke är intressant och det är 18% i nuläget.

Långskottet:

V65-tips till Eskilstuna 13 maj

I treåringsloppen kan utvecklingen gå fort och styrkeförhållandena mellan hästarna svänger ibland så snabbt att man inte hinner med. 12 Kamekaze Yamoz (V65-2) är ett riktigt långskott och de mera betrodda måste nog göra bort sig för att han ska komma ifråga. Det är dock värt att nämna att han gick ett bra slutvarv (neråt 1.15) från ”omöjligt läge” i kön senast. Formen pekar uppåt.

Glen Norman:

7 In the Navy (V65-2) Han var lite sämre i Örebro senast. Han är stor och lite klumpig ännu och banan var lös så det passade kanske inte så bra. Men det var inte heller samma klipp i steget på honom som gången före. Han har varit fin i jobben efter men han är lite sen behöver några snälla lopp till för att komma igång på allvar.

7 Stunning Holly (V65-3) Hon har jättefin form men läget är nog lite för dåligt att hon ska räcka ända till vinst.

4 Jobia Ana (V65-5) Hon är fin men har inte gått några speciella hårda jobb och eventuellt kan det fattas lopp i henne. Hon är i alla fall inte uppskärpt inför det här.

Systemet:

V65-1: 8 Golden Tilly (13-10)

V65-2: 1,3,4,6,7,10,12 (8-5)

V65-3: 1,2,3,4,9 (6-10)

V65-4: 3,4 (2-7)

V65-5: 2 Between the Sheets (4-11)

V65-6: 2,3,4,6,10 (5-1)

350 rader/350 kronor

Av: Lars Bostedt