V65-tips till Gävle 18 augusti

Spikarna

5 Locksley F.H. (V65-2) har haft en del problem i karriären och det här är en häst som enligt Jim Frick hade varit betydligt högre upp i klasserna om han kunnat starta kontinuerligt. Nu har han gjort tre starter på relativt kort tid och peppar, peppar, verkar det nu hålla. Han har dominerat från ledningen vid två segerlopp på raken. Buck Brodde är snabb ut och spetsade vid deras senaste möte. Han släppte dock direkt bara för att bli frånåkt i spurten. Jag tror inte att Daniel Olsson har någon lust att stånga sig blodig mot favoriten den här gången heller utan det bör bli samma löpningsscenario igen.

8 Odin Tabac (V65-4) är med raska steg på väg mot kallblodseliten och Gävle-hästen kan vara åtminstone nån slags typ av arvtagare till Järvsöfaks framöver. Odin Tabac övertygade stort när han i överlägsen stil vann ett V75-lopp från ledningen näst senast och ännu mera överlägsen var han i ett montélopp i sin senaste start. Nu är läget dåligt med spår längst ut på vingen över stressiga 1640 auto men han är så pass kvick i benen att jag tror att han tämligen omgående tagit sig ner i andraspår och sedan är han bara bäst, oavsett löpningsförlopp.

Låset

6 About a Boy hade knallform den här årstiden ifjol och skrällvann bl.a. i V75. Jag tycker också att han visat smygform på sistone och speciellt näst senast var han klart bra då efter en attack från fjärde utvändigt 850 kvar visade 10-fart i 400 meter för att fullfölja till 12,5 sista 800. Örjan Kihlström kör ikväll och det är alltid intressant. Med rätt resa i ryggar fram till 500 kvar kan About a Boy spurta ner alla. Glöm dock inte 11 Major Växus. Gidde Palema-sonen är ingen riktig vinnartyp men till hans försvar ska sägas att han varit ute i riktigt tuffa sällskap på sistone. Senast höll han farten starkt utanpå ledande/vinnande Wester Heikant och det var först sista 50 som han stumnade till lite. Det behövs förstå lite tur från ett sånt här läge men har han det så är motståndet inte värre än att han ska kunna duga väldigt långt. Jag plockar också med streckfavoriten 4 Janitsjar men det är mest på läge och kusk.

Rysarbudet

V65-tips till Gävle 18 augusti

10 Callitri (V65-3) har ingen rolig formrad och det finns nog en chans att han blir lite bortglömd i kväll. Han såg dock fin till slut senast och gick med bra frenesi över upploppet efter en invändig resa. Han gick 12,1/700 med bra fart över mål och med lite klaff på vägen kan Per Lennartsson Silver Pine-son överraska.

– Jag har inte varit helt nöjd med aktionen på honom tidigare men senast fungerade han klart bättre och jag hade 13,6 sista varvet på honom med bra fart över mål och han tog flera längder på dom sista 100. Ikväll tänker jag köra honom barfota runt om och det fungerade bra ner han vann på Axevalla tidigare i sommar. Det är en stark häst som vunnit sina lopp från dödens och blir det lite uppullat är jag inte rädd för att köra fram. Jag har lite känsla för honom ikväll och tycker absolut att han ska vara bland de tre, säger Per Lennartsson.

Överstreckad:

V65-tips till Gävle 18 augusti

7 Yorktown Gunner (V65-1) avslutade sin karriär i Kanada med att skrällvinna ett miljonlopp hösten 2006 men har på 20 starter i Sverige ännu inte vunnit. Han har mött ganska tuffa hästar på sistone och gjort det bra. Ikväll möter han ett ljummet sällskap och är streckad på nästan sju av tio kuponger. Han bör rimligen spräcka segernollan i Sverige den här gången men jag vill nog gärna syna hans vinnarskalle och väljer därför att gardera – och det rejält. Det finns också risk att han måste göra jobbet utanpå ledaren den här gången.

Intervjuer:

Wolf Boko (V65-2) en humörbetonad herre i bra form. Näst senast vann han på ett bra sätt men senast agerade han lite segt som trea. Han tog inte i för fullt och jag tycker att han borde ha vunnit loppet för att få godkänt. Hästen har bra grundkapacitet och har han vaknat på rätt humör kan han sluta långt framme, säger Timo Nurmos på sin hemsida.

Dillers (V65-3) ett fint sto som gått framåt för varje start. Senast tog hon en övertygande seger från ledningen. Det var första starten barfota och tillåter banunderlaget blir det samma balans denna gång. Hon är startsnabb och från tredjespåret bör hon få en fin resa. Jag tror på en ny fin insats, säger Timo Nurmos på sin hemsida.

Systemet

V65-1: 1,2,3,6,7 (4-5)

V65-2: 5 Locksley F.H. (11-4)

V65-3: 1,3,4,5,8,10 (7-9)

V65-4: 8 Odin Tabac (5-7)

V65-5: 4,6,11 (3-2)

V65-6: 2,6,9,15 (11-10)

360 rader/kr

Av: Stefan Berglund