Streckanalys V75 Solvalla 20 dec

Spikarna:

8 Queen Silas (V75-2) har efter två strykningar kommit ner till ett betydligt bättre spår än vad hon hade från början. Per Lennartsson ersätter avstängde Åke Svanstedt i sulkyn och från sjättespår kan Per ladda från början för att få en fin position. De kommer knappast förbi invändiga favoriten In April men jag tror inte att det ska behövas. In April har förvisso fin form men det är ingen häst som radar upp några segrar och att hon ska vara favorit känns märkligt. Jag håller Queen Silas som en klart bättre häst och hon har gjort flera starka insatser på slutet. Senast avslutade hon riktigt bra från ett svårt läge och segrarna är tagna på mycket bra sätt. En rolig spik!

15 Commander Crowe (V75-3) behöver knappast någon närmare presentation. Han har inte startat på en dryg månad men från stallet låter det uppåt och ”Commandern” har jobbat bra inför den här starten. Det är lite andra förutsättningar än vad hästen är van vid med voltstart och tillägg men har aldrig gett några osäkra tendenser. Hästen är urstark och Ingves kan lägga upp taktiken lite som han vill men jag tror att han tidigt sänder framåt för vem är intresserad av att svara? Om inget oförutsett sker vinner Commander Crowe det här och jag ser ingen anledning att gardera, trots att han är megafavorit.

Låset:

Streckanalys V75 Solvalla 20 dec

Avdelning sex tror jag avgörs till mycket stor del i starten och den som tar ledningen av 1 Witness to History och 2 Lindy Later har stor fördel. Lindy Later är den något bättre hästen av dessa och kanske också något snabbare från början, men jag är ändå långt ifrån säker på att han kommer till ledningen. Witness to History har visat fin form på slutet och från ledningen blir han svårtuggad. Om bara Jansson och Erik undviker att ”tokköra” mot varandra tror jag att den som tar ledningen vinner, och det här känns som ett starkt tvåhästarslås.

Överstreckade:

4 Reveur Sand (V75-5) kommer med tre segrar i rad och är mycket klar favorit, men det kan jag verkligen inte köpa. Från fjärdespår är det klar galopprisk eftersom hästen varit osäker i början av karriären och han har problem med munnen. Dessutom är motståndet betydligt tuffare än vad han har mött hittills så även om han går felfritt är jag inte alls säker på att han vinner. Visst har han varit fin vid segrarna och det är en bra häst för klassen, men som streckad på över 70 procent väljer jag att chansa bort honom på min kupong.

Streckanalys V75 Solvalla 20 dec

4 Hanoi (V75-7) törs jag inte plocka bort men som stor favorit känns han ändå överstreckad. Han har tagit fyra segrar i rad och det handlar om en häst med helt rätt inställning, men han gör debut i Bronsdivisionen och står hårt inne penningmässigt. Jag betvivlar inte att Hanoi har grova pengar kvar att tjäna men motståndet är ändå klart tuffare nu än vad han har mött på slutet. Han tål att göra grovjobbet vilket också lär behövas för någon ledning blir det inte. Han ska räknas men är på tok för stor favorit i mina ögon.

Draget:

Streckanalys V75 Solvalla 20 dec

9 Access Tooma (V75-7) känns högintressant i V75-epilogen och jag tror mycket på honom. Senast gjorde han ett topplopp utvändigt ledaren där han plockade ner ledande Leading Lantern men stannade till i sin ensamhet, och Max Hugo kom farande och hann förbi på linjen. Enligt Hanné ska hästens form vara ännu bättre med loppet i kroppen och kapacitetsmässigt håller han bra kvalitet för klassen. Han tål att göra grovjobbet och till ca 15 procent känns han högintressant!

Rysare:

10 Ultra Dream (V75-1) hamnade för illa till senast i V75 på Halmstad men avslutade i alla fall skapligt i skymundan. Gången före var han mycket bra bakom Horsepower Diamant och kapacitetsmässigt duger han definitivt i klassen. Loppet är öppet och till sju procent känns Ultra Dream klart streckvärd.

11 American Glide (V75-4) är nästan sist på strecken i det här loppet och det är fel. Hon är inte alls så tokig och det finns vissa faktorer som talar för henne här. Senast höll hon fullt godkänt i ledningen på en knepig bana och bör ha gått framåt med det loppet i kroppen. Hon tävlade med skor då men kan nu troligen tävla barfota runt om. Hon står bra inne i loppet och skulle hon komma till hyfsat har hon en vass speed.

Systemet:

V75-1: 1,2,7,9,10,12 (6-5)

V75-2: 8 Queen Silas (5-1)

V75-3: 15 Commander Crowe (5-11)

V75-4: 1,3,4,8,11 (2-12)

V75-5: 1,3,8,12 (4-2)

V75-6: 1,2 (3-9)

V75-7: 3,4,6,7,9 (10-1)

6 x 1 x 1 x 5 x 4 x 2 x 5 = 1.200 rader/600 kr.