V75 flyttat till Åby

Färjestadstravet i Karlstad har haft stora problem med banan under veckan och på fredagskvällen kom man fram till att lördagens tävlingar, med Olympiatravets första delfinal som russinet i kakan, inte går att genomföra. I stället kommer dagens samtliga lopp att köras på Åbytravet utanför Göteborg. Där stängs de dubbla open stretch-spåren på upploppet så att förutsättningarna blir så lika dem på Färjestad som möjligt.

Hela tävlingsdagen flyttas och samtliga tolv lopp kommer att köras på samma tider som planerat och för dem som spelar med bankod är det Färjestads bankod (15) som gäller. Redan lagda spel gäller fortfarande, men spel gjorda till och med fredagen får återbetalas fram till start av respektive spelform.
– Att det här händer en sån här dag med extra stort publikt intresse är extra tråkigt, men samtidigt kan vi inte riskera att ha en otjänlig bana och vi bedömer det här som en bättre lösning än att inte köra alls. Vi hoppas att så många som möjligt av de aktiva finns med i tävlingarna men vi förstår att det här ställer till det, säger Benno Eliasson.

Av: Kanal75