V65-tips till Halmstad 10 januari

Spiken

V65-tips till Halmstad 10 januari

10 Stark Lavec (V65-3) gjorde comeback efter långt uppehåll senast och höll okej men inte mer efter att ha fått överta täten efter 500 meter. Det loppet bör ha fört fram honom rejält till den här gången. Dessutom känns motståndet en aning ljummare ikväll trots att Stark Lavec startar med 20 meters tillägg. Det handlar dock om ett lopp över 2640 meter vilket gynnar min spik då han är mer stark än speedig. Intressant är också att Thomas Uhrberg hoppar upp i sulkyn för första gången, det kan ge en extra växel. Det är heller inga kanoner som står på startfållan och jag blir inte förvånad om Uhrberg sänder framåt tidigt och rentav kan få överta om man ställer en allvarlig fråga. Oavsett position ska han dock vinna det här loppet på ren grundkapacitet.

Låset

I den andra avdelningen är det två danskar som ser ut att göra upp om segern. Tipset till Flemming Jensens 6 Exceptional Kemp som gjorde debut för honom senast. Det slutade med seger direkt och han lär knappast ha blivit sämre med det loppet innanför västen. Exceptional Kemp kan dessutom öppna bra från start om han trycks av men Flemming Jensen är inte känd för att gasa rejält från början. I det här lilla fältet bör man ha en mycket god chans att vinna men jag väljer ändå att gardera med formtoppade 7 Nanny Fine som gör det bra varje gång hon kommer till Sverige. Med många startsnabba hästar innanför lär hon dock inte komma till ledningen men hon är riktigt speedig med ryggresa och blir det lite för högt tempo i början kan hon fälla samtliga till slut. Det här låset känns stabilt då konkurrenterna inte visar någon jätteform för dagen. – Han var bättre än jag förväntade mig senast och jag var klart nöjd med hans debut. Distansen som väntar ikväll är kanske inte hans bästa men det rör sig om en snabb häst. Med tanke på senaste prestationen borde han vara bland de tre främsta här, säger Flemming Jensen om Exceptional Kemp.

V65-tips till Halmstad 10 januari

Långskottet

12 Alpha Degato (V65-1) har bara galopper i raden men är väldigt fartfylld de dagar hon sköter sig. I början av september hade hon troligen vunnit i V75 på Jägersro men en galopp i slutsvängen förstörde den dagen. Näst senast blev det galopp efter 150 meter i täten och även senast blev det galopp kort efter start. Nu har hon rätt läge för att gå felfritt då Conrad Lugauer kan ta det lugnt från start. Håller hon sig sedan bara på benen kan smällkaramellen vara ett faktum då hon tål att göra en del själv vilket betyder en hel del i stolopp. Pass upp!

Intervjuer

V65-tips till Halmstad 10 januari

Flemming Jensen kommer med några intressanta hästar till Halmstad ikväll.

7 Our Dream (V65-1) galopperade i starten senast och hon är lite svår. Hon känns lite svårbedömd och jag hoppas i första hand att hon kan få ett lopp i kroppen så får vi se hur långt det räcker. – 12 Cinidan (V65-5) fick problem med infektioner i somras och gjorde en godkänd comeback senast. Han är inte i full form ännu och jag kommer köra snällt med honom. Det är dock ingen dålig häst. – 14 Balder Exclusive (V65-6) har bara varit sådär för mig än så länge. Han tar inte i för fullt och även om han var tvåa senast var han inte så speciell. Annars står han bra inne i loppet och distans är hans bästa.

Systemet

V65-1: 5,6,12 (7-9) V65-2: 6,7 (4-3) V65-3: 10 Stark Lavec (6-5) V65-4: 3,4,6,7 (5-11) V65-5: 8,9,12 (10-7) V65-6: 1,6,7,10,11,12,14 (2-8)

504 rader/kronor

Av: Markus Jalsborn