Streckanalys och chanssystem till V75 på Bergsåker

Spikarna:

Streckanalys och chanssystem till V75 på Bergsåker

9 Truly Devoted har en mycket passande uppgift i V75-2. Hon har avslutat starkt från svåra lägen tre gånger på raken. Senast visade hon 12,8 sista 800 ute i spåren som tvåa bakom Callela Dowjones. Hon lär knappast hamna sämre till än fjärde utvändigt den här gången heller men nu är det ingen som ens är i närheten av Callela Dowjones kaliber som sitter i spets. Utan strul på vägen har jag väldigt svårt att se hur Truly Devoted ska förlora det här.

12 Rino Dox (V75-5) är en häst som det är lätt att gilla. Han har radat upp segrar på sistone och varit bra varje gång. Visst, han står lite tufft inne propositionsmässigt men det gör även trion, med 15 Stamping i spetsen, 40 meter bakom. Rino är rätt kvick ut medan Stamping är lite trevande första biten. Ett annat motbud är Jenny R.G. men hon är heller ingen raket från start. Jag är inne på att Rino Dox kan ha 50-60 meter tillgodo på Stamping efter 300 körda och i princip är i rygg på Jenny R.G. Rino har vid flera tillfällen visat att han tål att gå tufft sista 1200 och jag har väldigt svårt att se Stamping plocka in alla längder på slutrundan. Jag tror även att Rino är tuffare än Jenny R.G. Kanske är det så att svåraste hoten återfinns på startvolten och då tänker jag främst på pånyttfödde 5 Odd Tabac. Men jag räknar kallt med att Rinos styrka och löpskalle avgör sista 200.

Dragen:

4 Q.Forty Five (V75-1) har nu fått några lopp i kroppen och jag är inne på att det nu kan vara dags för vinst. Senast fick han överta ledningen 1500 kvar men släppte för tuff press 1100 kvar. Han fick sedan chansen sent och sköt till vasst. Det fattades ett huvud i mål men Q.Forty Five gick i mål med full fart och till synes gott om krafter kvar vilket bör vara humörbefrämjande. Näst senast var han sexa från svårt läge i ett lopp som 7 Tiffany Brodda vann från spets. Då fick Q.Forty Five (15%) en trött häst i knät i sista kurvan. Skulle det klaffa med positionerna kan det absolut vara Daniel Redén som inleder lördagens V75-omgång.

4 Izara (V75-7) var under fjolåret ofta ute mot de bästa stona i årgången och skötte sig bra. Hon är mycket vass på speed om hon får sitt lopp. Senast kördes hon passivt men såg stark ut som fastlåst över mål. Det lär knappast bli något offensivt upplägg nu heller utan Örjan försöker säkert ”gömma henne” i ryggar till 300 kvar. Det brukar som bekant ibland kunna lösa sig väldigt bra för den mannen och med minsta klaff, samtidigt som favoriten 12 Staro Dixieland hamnar på vingel från bricka 12, kan vinnaren mycket väl heta Izara (13%).

Skrällbud:

Streckanalys och chanssystem till V75 på Bergsåker

7 Dellvann (V75-4) ser ut att bli bortglömd i detta sprinterlopp. Han är snabb bakom bilen och med några starttröga invändigt tror jag att Dellvann (denna gång för första gången hos Westholm utrustad med helstängt huvudlag) tämligen omgående sitter utanpå spetsande(?) 2 Mill Nobell. Är Westholm tillräckligt bestämd kan han nog få överta och i ledningen över 1640 meter kan det räcka. Dellvann (8%) har gått i ledningen fem gånger och har tagit alla sin tre segrar från den positionen.

8 Robin Ru (V75-6) avslutade sylvasst från sjunde utvändigt senast. Han visade under 12 sista 800 och avgjorde i ganska god tid före mål. Från åttondespår krävs det förstås lite tur men han har en bra startrygg i Staro Dow Jones. Denne släpper nog till en bra rygg (6 Notre Crown eller 7 Slevin Kelevra) efter en bit och då hamnar väl Robin i tredje invändigt. Om det sedan löser sig sista halvvarvet går ingen säker och jag tycker att Robin är en klart intressant 14-procentare.

Chanslåset:

3 Kalle Palema är nog bästa hästen och given första häst i V75-4. Han visade 10-fart i 300 meter när han svepte till spets på Åby näst senast, bara för att stumna sista 200 men fart finns det onekligen gott om. Senaste starten var på Jägersros svåra bana och det loppet är bara att glömma. Jag tror det räcker långt med spetsande? Dellvann (se ovan) och Kalle Palema.

Överstreckad:

Streckanalys och chanssystem till V75 på Bergsåker

4 Beckman (V75-4) är en bra häst men den här gången tycker jag att det är fel förutsättningar. Han är inte speciellt snabb bakom bilen och kan till och med bli hängande en bra bit. Hittar han ner i andraspår lär det bli en bit ner i fältet och med svåra konkurrenter som Kalle Palema och Dellvann flera längder före tror jag att Beckman får svårt att hinna utmana över en för honom väl kort distans. Den 62-procentaren överlåter jag till Harry Boy.

Chanssystemet:

V75-1: 3,4,5,7,8,10 (2-6)

V75-2: 9 Truly Devoted (2-13)

V75-3: 1,6,7,9 (10-11)

V75-4: 3,7 (4-2)

V75-5: 12 Rino Dox (15-8)

V75-6: 5,6,7,8,9,11 (1-10)

V75-7: 2,3,4,5,12 (7-11)

1440 rader = 720 kronor

Streckanalys och chanssystem till V75 på Bergsåker Streckanalys och chanssystem till V75 på Bergsåker