V4-tips till Åby 25 januari

Spiken

8 Distrinus (V4-2) är en riktig kanon som imponerade något oerhört under 2009. Efter att ha skadat sig inför fjolårets årsdebut är han nu äntligen redo att beträda travovalen igen på riktigt. Han var klart positiv i sitt kvallopp och trots att han knappast är på topp bör han vinna det här loppet. Han har visserligen spåret längst ut bakom vingen men konkurrenterna lär ha stor respekt för tysken. Dessutom skrämmer inte motståndet och jag är helt inne på att Distrinus bara vinner på ren kapacitet. Det finns helt enkelt inget vettigt motbud. – Han har varit ifrån väldigt länge och är inte toppad till just den här starten. Han har dock jobbat bra och sett väldigt fin ut hemma i jobben så han är ändå väl förberedd. Kvalet är det snabbaste han har gått men det klarade han på ett bra sätt. Nu fick han ett tråkigt utgångsläge och han kommer inte att ”offras” för den här starten då det handlar om comeback, han kommer dock givetvis att köras för seger. Det här är en riktig värsting och det är klart att vi måste tro på honom, säger Mikael Fagerberg i stall Joakim Lövgren.

Draget

3 Greenhill’s Sandy (V4-3) avslutade vasst senast efter sen lucka bakom V75-aktuella Shakira Tuna. Hon vinner inte ihjäl sig precis men har ett passande utgångsläge den här gången. Blir det bara lite tempo i loppet har hon en bra avslutning att tillgå och då kan det mycket väl bli seger. Hon är bättre än vad raden antyder och förhoppningsvis blir hon inte så hårt streckad.

Intervjuer

– 1 Dilbas Delight (V4-1) har varit struken efter senast och därför är formen något svårbedömd. Hon har dock gjort det bra på slutet och har ett intressant utgångsläge här då hon är snabb från start. Det ska inte vara helt omöjligt att hon vinner det här loppet, säger Torbjörn S Karlsson i stall Veijo Heiskanen.

– 4 Power Victory (V4-2) gjorde det bra senast och håller hygglig form för dagen. Han är inte så snabb från start men borde kunna få en vettig position. I det här loppet kan han nog vara med bland de tre främsta, säger Bo Falsig.

– 9 Kennedy Star (V4-2) galopperade under slutvarvet senast men kom sedan tillbaka på ett bra sätt och håller okej form för dagen. Han kan vara med bland de tre om det löser sig, säger Flemming Jensen.

– 1 Password D.K. (V4-3) har fått stå över lite efter den senaste starten då hon fick en spark i hagen. Hon var bra vid segern näst senast och har ett passande utgångsläge här men formen är svårbedömd med tanke på att hon har varit ifrån lite, säger Torbjörn S Karlsson.

– 1 Lord Photo (V4-4) har inte varit som bäst på slutet tycker jag.. Innerspåret är ingen fördel då han inte är så snabb från start, däremot passar distansen bra då han kan göra lite själv. Vi kör till slut och normalt duger han bra, säger Flemming Jensen.

– 3 Edu´s Bandito (V4-4) har varit fin på slutet och jobbar bra. Han skulle vara extra gynnad om det går att köra barfota runt om och han borde vara bland de tre. Det är vår bästa chans i omgången, säger Torbjörn S Karlsson.

– 7 Cap Comino (V4-4) avslutade bra senast och känns okej efter det. Nu har han fått ett spår långt ut och det blir till att smyga med och köra till slut. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Bo Falsig.

 

Systemet

V4-1: 1,3,4,10,12 (2-6) V4-2: 8 Distrinus (6-9) V4-3: 3,9,11 (6-10) V4-4: 1,3,4,6,7,12 (10-2)

90 rader/180 kronor

Av: Markus Jalsborn