V65-tips Solvalla 13 mars


Spiken

5 Oleander (V65-4) galopperade bort sig i ett tidigt skede på V75 senast och återkommer nu efter drygt två månaders uppehåll. Formen är givetvis lite svårbedömd men det är inget snack om att han är bästa hästen i det här loppet. Femtespåret bör han greja och då motståndet inte håller någon högre klass måste han ha toppchans, även om formen inte är på topp.

V65-tips Solvalla 13 mars

Chansspiken

4 Benskins (V65-2) återkom efter uppehåll senast men nöp i galopp direkt i starten och tappade mycket mark. Han svarade för en riktigt bra upphämtning och han är knappast sämre med loppet i kroppen. Han är inte helt att lita på men när det nu handlar om bilstart bör det bli felfri avgång. Sköter han sig ska han vettig chans och Benskins är intressant spik.

V65-tips Solvalla 13 mars

Rysarbud

6 Hundredntenpercent (V65-1) spurtade klart bra från svårt läge senast och hon är klart bättre än raden visar. Hon står visserligen lite hårt inne på pengar men får hon smyga med i ryggar kan hon avsluta starkt och som fem-procentare är hon värd streck.

5 Revenique (V65-3) avslutade klart bra från fjärde utvändigt i årsdebuten och med det loppet i kroppen är hon säkert ännu vassare nu. Hon kan öppna snabbt och Åke Lindblom provar nog för ledningen. Skulle han sedan få bestämma en bit kan det mycket väl hålla hela vägen.

Otto Streamline (V65-6) är bättre än raden visar och har suttit fast i de två senaste starterna. Det känns som det kan bli lite körning i det här loppet och då kan Otto Streamline komma in i matchen.

V65-tips Solvalla 13 mars

Intervjuer

Stig H Johansson berättar på sin hemsida om sina hästar inom V65-spelet.

10 Dedes Brassie (V65-2)

– Att det är en riktigt bra häst av rikstotoklass har jag sett förut. Han kom till oss i oktober i fjol och har varit svår att hålla fräsch. Det har sett bra ut några gånger, men däremellen har det också kommit bakslag. Jag har därför inte vågat träna Dedes Brassie så tufft. Han är följaktligen inte i topptrim ännu och det är lite av en chansning att starta honom. Jag hoppas att han fungerar, men rimligen blir det svårt att vinna.

12 Elora Hanover (V65-3)

– Innan hon debuterade för oss på Solvalla häromveckan var jag inte direkt imponerad av henne i jobben. Jag tycker att hon i alla fall gjorde det okej som fyra i det loppet. En hygglig häst är Elora Hanover utan tvekan, men jag vill gärna se henne i några lopp till innan jag vågar ge ett säkrare omdöme. Med lopp i kroppen efter en längre paus går hon kanske lite framåt i form. Läget väcker dock inga segerförhoppningar.

4 Mahagony (V65-5)

– Inför sin årsdebut förra veckan hade hon tränat klart positivt. Jag tycker att hon har känts både starkare och villigare än under fjolåret. I loppet såg hon också rätt så bra ut, utan att riktigt få chansen att spurta fullt ut. Loppet stärkte förhoppningsvis formen, men hon trampade sig tyvärr i ett träningsheat i tisdags. Även om det inte var så allvarligt måste vi kolla upp Mahagony innan det bestäms om hon kan starta.

9 Littleemscantbwrong (V65-5)

– Rent penningmässigt var hennes första säsong hos oss i fjol okej. Mot bakgrund av de meriter hon hade skaffat sig i Nordamerika trodde jag nog ändå att hon skulle göra lite bättre ifrån sig. Littlemscantbwrong har nu fått ta igen sig från tävlandet i några månader och hon har tränats kontinuerligt hela tiden. Kan behöva något lopp för att hitta form och vad chansen beträffar är hon väldigt svårbedömd.

Timo Nurmos har som vanligt flera intressanta hästar inom V65 och han säger följande på sin hemsida.

3 Ranch I Do I Do (V65-1) fick en tuff resa senast med tredjespår fram till dödens. Det är bara att glömma det loppet. Hästen har tränat helt okej och känns faktiskt fin nu. Hon är snabb ut bakom bilen och om det stämmer kan hon vara med i tätstriden. Barfota runt om ifall banan tillåter och öppet huvudlag.

9 Zilan Boko (V65-1) satt fast med allt sparat senast och hade vunnit lätt med lucka till slut. Hon är mycket bra i ordning nu och känns betydligt bättre än för några starter sedan. Hästen går bra även bakifrån och det lilla fältet gynnar henne. Jag tror att hon är med och gör upp om segern. Barfota fram eller runt om och öppet huvudlag.

8 Windfall Hoss (V65-3) spurtade bra till en lätt seger senast även om det kanske var i ett billigt lopp. Hon gjorde i alla fall en rejäl insatss och var inte tom i mål. Hästen har utvecklats mycket senaste månaderna och blivit allt bättre. Hon var åtgärdad inför näst senast starten och går säkert bara framåt med två lopp i kroppen. Dåligt läge nu men hon är snabb ut och klaffar det under vägen är hon inte helt borta. Barfota fram och helstängt huvudlag.

 – 3 Global Mix (V65-5) blev det fel för senast då hon satt långt bak och aldrig kom in i matchen. Hon kan bli lite vass efter omstarter som det blev både senast och näst senast. Hästen tappade till exempel segern näst sist på omstarterna då hon låg på och pullade bort mycket krafter under vägen. Hon håller normalform och har tränat helt okej. Bra läge och hon är snabb ut så jag hoppas på en bra insats. Barfota fram eller runt om och öppet huvudlag.

9 Edda Dreamcatcher (V65-5) Var en besvikelse senast. Hon gick okej men jag hade väntat mig att hon skulle vinna. Det är möjligt att det blivit lite för långt mellan starterna och det finns i alla fall inga fel på hästen. Hon har tränat normalt efteråt och borde gå framåt med två lopp i kroppen. Jag hoppas att hon är bättre nu men det är inte lätt att stå med tillägg på Solvalla över kort distans. Barfota fram och öppet huvudlag.

10 Otto Streamline (V65-6) Satt fast med gott om krafter kvar senast och hade vunnit om han fått fritt. Hästen är riktigt bra i ordning nu med flera lopp i sig efter långt uppehåll. Han ser fräsch och fin ut i träningen och med ett framspår hade jag varit optimistisk. Nu är han lite utlämnad men stämmer det under vägen blir jag inte förvånad om han är långt framme. Barfota fram eller runt om och helstängt huvudlag.

Systemet

V65-1: 1,3,5,6,9 (4-2)

V65-2: 4 Benskins (8-10)

V65-3: 1,5,8,9,12 (2-4)

V65-4: 5 Oleander (3-10)

V65-5: 1,4,5,6,7,9 (8-3)

V65-6: 1,2,4,10 (7-12)

600 rader/kronor