V65-tips till Eskilstuna 17 mars


V65-tips till Eskilstuna 17 mars

Spikarna:

7 Sergeant Pepper (V65-3) var storfavorit i debuten och gjorde inga misstag. Efter en lugn start bakom ett flertal galopperande hästar så kördes han fram som tredje häst. Halvvarvet från mål styrde Erik Adielsson ut snett bakom ledaren och treåringen avgjorde skvättlätt över upploppet. Han behövde inte visa några speeder någon gång i loppet men intrycket var helrätt och känslan är att han blir svårslagen på nytt.
  – Det här en bra häst som vann debuten på fint sätt och allt har varit som det ska efter loppet. Jag tror nog att det ska till en bra häst för att slå honom här och han behöver nog inte ha spets för att räcka, säger Reijo Liljendahl.

V65-5 är ett ganska bra där några av landets bästa ston möter upp. Tipset går utan tvekan till Stig H Johanssons 6 Sweet Case som gjort två starka lopp i sin nya regi. Näst senast inledde hon med startgalopp men avslutade sedan vasst efter sen lucka. Senast, på Axevalla, hade hon ett spår långt ut på vingen och backades ner i femte utvändigt. Hon var chanslös att nå duktiga Rydens Cindy men fullföljde på nytt mycket bra via 12 sista 800 ute i spåren. Läget är inte det bästa nu heller men med bara nio hästar i loppet ska hon inte behöva hamna så illa på det och vi tycker att hon ska ha mycket bra segerchans. Spik!
  – Hon gick ett starkt slutvarv på den lösa banan på Axevalla senast. Hon känns fortsatt fin och har rätt bra form. Jag tycker dock att hon möter några riktigt bra ston här och det blir ingen walkover-seger, säger Reijo Liljendahl.

V65-tips till Eskilstuna 17 mars

 

Intervjun:

3 Tarpoon Bris V65-1) återkommer efter vila. I sin senaste start, i V75, kördes han i ledningen men blev då het på kuppen och gav sig tidigt.
  – Jag hoppas och tror att det var en tillfällighet senast för han har ju tidigare gjort bra lopp i ledningen. Han har en bra vinterträning bakom sig där han fått pulsa ordentligt i snön. Vi var jättenöjda med honom i senaste banjobbet då han fick avsluta 14 sista varvet på bra sätt. Då gick han med järnskor och hakar men nu hoppas jag att vi kan rycka framskorna och köra utan brodd bak. Klart att det kan behövas lopp i kroppen men han har gått bra efter vila förut. Johan bestämmer taktiken. Jag hoppas att han kan vara med där framme, säger Magnus Östervall.

 

 

  Systemet:

  V65-1: 3,6,8,9 (1-10)

  V65-2: 3,4,6 (5-7)

  V65-3: 7 Sergeant Pepper (9-2)

  V65-4: 2,6,7,11 (3-12)

  V65-5: 6 Sweet Case (3-8)

  V65-6: 1,2,3,4,5,6,7,8,11,12,13,14 (10-9)

  576 rader/kronor