V65-tips till Örebro 24 mars


V65-tips till Örebro 24 mars

Chansspiken:

1 Singing Matilda är loppets intressantaste och bästa häst men vi ger henne titeln chansspik på grund av läget. Hittar hon bara loss i tid så tror vi att hon spurtar ner samtliga, men hon är ovan med framspår bakom bilen. Hon spurtade vasst efter sen lucka senast och är säkerligen vassare med det loppet innanför västen.
  – Hon fick chansen sent senast men sköt till bra när luckan väl kom 70-80 meter från mål och det var en mersmakande comeback. Hon kändes stabil och fin med barfotabalansen och hon kommer att få en fin säsong. Jag vet ärligt talat inte hur hon kan öppna men man kan inte vara för offensiv för då kan hon hetsa upp sig, vi får helt enkelt se hur hon känns innan start, säger Per Lennartsson.

V65-tips till Örebro 24 mars

Låset:

I V65-3 vi oss med två streck. 1 Opus Lavec är relativt ny hos Stig Sjögren och var riktigt fin vid överlägsen seger senast. Han kördes då till spets 1850 kvar och i sin härligt markslukande aktion närmast joggade han 14,5 sista 1000.
  – Han fick en liten paus efter det eftersom han startat rätt flitigt en tid och dessutom gjort det väldigt bra. Han gick ett 21,5-jobb i torsdags och allt kändes bra. Han är stark så den långa distansen bör passa. Jag tror också att han öppnar rätt bra från innerspår och tror på hygglig spetschans. Självklart hoppas jag att han ska vara med i striden, säger Stig Sjögren.
  5 Zizou Boko har varit fin i två raka för Lähdekorpi. Näst senast vann han enkelt från spets och senast visade han skalle då han avgjorde från utvändigt ledaren.
  – Han har gått jättebra på sistone. Senast såg det nog lite tuffare ut från sidan än vad det egentligen var. Det är lite svårt att veta hur loppet blir kört men skulle han komma till spets och få bestämma en bit så måste han ha bra chans. Jag tror inte att distansen ska vara några problem, säger Pekka Lähdekorpi.

Intervjun:

Ett lurigt lopp inleder där fjolårets skrällvinnare i Breeders’ Crown, 2 Prince Tagg, gör årsdebut.
  – Det är svårt att få någon riktig fart på honom i jobben och han har som snabbast gått 1.28. Jag har inte velat pressa honom i provlopp heller. Hästen känns dock fin men jag vet inte riktigt var jag har honom och det troliga är att han behöver loppet. Det blir skor runt om och öppet huvudlag samt fast bomull. Jag väntar till nästa gång med att utrusta honom med extraväxlar som barfota fram, norskt huvudlag och tussar. Spåret är bra, han är inte så jättesnabb ut men vi sitter i andraspår direkt. Det är några bra emot men trots att han inte har toppform hoppas jag att han kan vara med där framme, säger Ralf Karlstedt.

 

  Systemet:

 

   V65-1: 1,2,3,9,11 (4-10)

   V65-2: 2,4,7,11 (1-9)

   V65-3: 1,5 (3-10)

   V65-4: 1,5,6,7,9,11 (3-12)

   V65-5: 2,10 (5-8)

   V65-6: 1 Singing Matilda (3-11)

  480 rader/kronor